Campionate

Thibaut Courtois, furios după meciul cu Osasuna disputat pe un teren înghețat: „Nu suntem marionetele Ligii”

+29 Foto
Thibaut Courtois (28 de ani) FOTO IMAGO

Articol de Daniel Scorpie  —  duminică, 10 ianuarie 2021

Thibaut Courtois (28 de ani), portarul celor de la Real Madrid, s-a înfuriat, după un alt egal cu o codașă din La Liga, Osasuna, scor 0-0, și a acuzat terenul înghețat: „E lamentabil, persecută fotbalul!”.

Furtuna Filomena, care a acoperit mare parte a Spaniei cu cea mai mare zăpadă din ultimii 50 de ani, a provocat haos și-n fotbal. E război între Real și Liga spaniolă, după ce campioana a fost forțată să joace cu Osasuna pe ninsoare, teren înghețat și-n urma unui voiaj cu peripeții. A reușit să decoleze vineri de pe „Barajas" cu patru ore întârziere și a ajuns spre miezul nopții în Pamplona, deși ceruse să zboare sâmbătă. Când aeroportul din Madrid avea să se și închidă!

Zinedine Zidane, după 0-0 cu Osasuna: „Nu este o scuză”

Rezultatul de egalitate cu Osasuna, scor 0-0, al doilea meci fără victorie la rând cu un adversar din coada clasamentului, după 1-1 cu Elche, l-a enervat rău pe Zinedine Zidane: „Nu a fost un meci de fotbal și trebuia amânat. Toată lumea vrea să vadă fotbal și asta nu s-a întâmplat, nu erau condiții. Am făcut ce-am putut, nu-i o scuză, dar a trecut. Acum nu știm ce vom face, nu știm când ne vom întoarce”, s-a plâns antrenorul francez.

Real Madrid, amenințată că va pierde 0-3

Cel mai indignat în declarații a fost Thibaut Courtois. Portarul „blanco” l-a atacat direct pe Javier Tebas: „Suntem oameni și acesta n-a fost un spectacol. Ne-au amenințat că dacă nu ne prezentăm o să pierdem trei puncte, așa că ne-am conformat. Dar nu e în regulă, mi se pare lamentabil. Nu suntem marionetele Ligii să jucăm mereu, în orice condiții, ce persecută fotbalul”. Los Blancos au făcut figurație pe El Sadar și n-au marcat, cele două goluri ale lui Benzema fiind din ofsaid. 

Atacurile lui Real au fost s-au pierdut printre fulgii mari la Pamplona FOTO Reuters

Madridul pierde multe puncte în partide pe care trebuia să le câștige. A dominat, dar n-a creat pericol. Când Benzema prinde o zi slabă, Real Madrid suferă. Nu contează terenul, nu merita victoria.
- Predrag Mijatovici, fost atacant Real Madrid

8 egaluri și 15 meciurifără gol marcat are Real Madrid în al doilea mandat al lui Zidane din 86 de jocuri. În primul mandat, au fost doar trei rezultate de 0-0, iar formația de pe Santiago Bernabeu nu a înscris în 9 partide din 149.

FOTO Vezi imagini de la Osasuna 0-0 Real Madrid

Citește și alte știri despre La Liga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.