Liga 2

EXCLUSIV Răzvan Raț a fost la un pas de Rapid, dar a picat totul: „Nu mai vorbesc de alte lucruri din culise!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 ianuarie 2021

Răzvan Raț, fostul jucător și căpitan al echipei naționale de fotbal a României, dublu campion cu Rapid, 17 trofee în Ucraina cu Șahtior Donețk, fotbalist cu meciuri în Anglia, Spania și Grecia, a participat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu".

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Răzvan Raț invitat a fost difuzată prima oară în decembrie 2020

Raț a dezvăluit în emisiune ce avere a strâns din fotbal și de ce nu a ajuns la Rapid, deși au fost discuții. 

- Legăturile tale cu fotbalul care mai sunt acum?
- Am tangență cu fotbalul prin intermediul academiei mele. Am o academie deschisă de foarte mult timp la Slatina. Am jucători trecuți pe la mine, cinci sau șase deja au debutat în Liga 1, unul dintre ei e Florin Ștefan de la Sepsi, la fel și Marian Căpățână de la Craiova. Din păcate, eu nu pot să-i țin mai mult de vârsta de 14 ani. Eu atunci mă opresc cu ei, după ajung la alte academii care au posibilitatea să-i țină într-un climat normal.

- De ce nu poți să-i ții mai mult?
- N-am găsit înțelegerea necesară la momentul respectiv cu autoritățile sau cu altcineva ca să pot să închiriez o clădire, un spațiu unde să-i țin pe acești copii după 14 ani. Am încercat pe plan local și n-am reușit. Îmi doream să fac ceva ca la Academia Hagi. N-am găsit înțelegerea necesară și m-am lăsat păgubaș. La mine este cu limită de vârstă, la Hagi este extins așa cum trebuie să fie.

>

- Hagi și-a riscat banii și a făcut o treabă excelentă la Ovidiu.
- Pentru România e ieșit din comun ce face el. Exact ca afară. Cluburile asta fac, au o infrastructură și lucrează după un anumit concept, o anumită strategie să crească copiii. Hagi nu a inventat nici apa caldă, nici mersul pe jos, el face lucrurile corecte care se fac în creșterea de copii.

- Pe tine cât de costă academia?
- Nu sunt costurile foarte mari, câteva mii de euro, hai să zicem zece mii pe lună.

- Ai strâns și tu vreo 25 de milioane din fotbal. Ai bani!
- Nu știu dacă am 25 de milioane de euro. N-am ieșit cu atâția bani din fotbal. N-am stat niciodată să calculez, n-am evaluat proprietățile pe care le am. Pot să spun că am ieșit din fotbal cu banii pe care la un moment dat mi-am propus să-i câștig.

- Alte afaceri mai ai?
- Am un hotel la Slatina, dar și două pensiuni la Predeal.

- Hotelul parcă se numește Zytto?!
- După o poreclă pe care am primit-o la Doneţk. Sună ciudat, n-are legătură cu nimic altceva. Cum era să scriu pe hotel Răzvan Raț sau mai știu eu ce? Atunci am decis să se numească Zytto.

- Dar la Rapid de ce n-ai mai ajuns. Ce s-a întâmplat?
- Nu s-a concretizat nimic în urma discuțiilor noastre. Eu am zis lucrurilor pe nume și-am spus ce credeam eu că trebuie să se întâmple la Rapid. N-au reacționat la semnalele de alarmă și nu ne-am înțeles.

- Ce le-ai spus?
- La Rapid sunt multe lucruri de pus la punct, cu tot respectul pentru jucătorii din lot, dar ca să se bată la promovare mai au nevoie de jucători. Și-apoi din punct de vedere organizatoric sunt multe lucruri care șchioapătă. N-au stadion, baza de antrenament nu este corespunzătoare, ca să nu mai vorbesc de alte lucruri din culise.

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.