Campionate

Gaziantep i-a găsit înlocuitor lui Marius Șumudică: căpitanul Galatei lui Hagi și Popescu!

+16 Foto
Bulent Korkmaz și Raul Gonzalez // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 ianuarie 2021

Marius Șumudică (49 de ani) s-a despărțit astăzi de Gaziantep, iar echipa de pe locul 4 din Turcia i-a găsit rapid înlocuitor. Este foarte probabil ca viitorul antrenor al formației să fie Bulent Korkmaz (52 de ani).

  • Marius Șumudică a lăsat-o pe Gaziantep pe locul 4 în Turcia, cu 31 de puncte obținute în 17 etape. Liderul Besiktas are doar 4 puncte în plus.

La doar câteva ore după ce Gaziantep a anunțat despărțirea de Marius Șumudică, presa din Turcia scrie că fosta echipă a lui Șumi este aproape de a-l angaja pe Bulent Korkmaz ca antrenor principal.

Potrivit NTV Spor, cele două părți s-au întâlnit deja, iar semnarea unui contract este foarte aproape.

Bulent Korkmaz a pregătit 8 echipe din Turcia

Ultima dată, Bulent Korkmaz a pregătit-o pe Konyaspor, între februarie și septembrie 2020. A mai antrenat alte 7 echipe din Turcia (Genclerbirligi, Erciyesspor, Galatasaray, Karabukspor, Istanbul Basaksehir, Mersin IY și Antalyaspor), precum și o echipă din Azerbaidjan, pe FC Baku.

Bulent Korkmaz, căpitanul lui Gică Hagi și Gică Popescu la Galatasaray

Dacă din postura de antrenor nu a cucerit vreun trofeu, Bulent Korkmaz a avut o carieră grandioasă de jucător. A evoluat ca fundaș central, doar pentru Galatasaray, timp de 20 de ani, între 1985 și 2005. S-a retras cu 102 de meciuri jucate la echipa națională a Turciei.

Bulent Korkmaz a cucerit nu mai puțin de 18 trofee alături de Galatasaray, printre care 8 campionate, Cupa UEFA în 2000 și Supercupa Europei în același an.

Supranumit „Marele războinic” sau „Marele căpitan”, Bulent Korkmaz a purtat banderola de lider la Galatasaray în perioada în care la clubul din Istanbul evoluau Gheorghe Hagi și Gică Popescu.

VIDEO. Marius Șumudică, anunț categoric: „E greu! În câțiva ani vreau să mă las de antrenorat!”

>

Citește mai multe știri despre Gaziantep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.