Campionate

Mircea Badea reacționează dur după scandalul în care Șumudică a fost numit „țigan”: „Suntem niște mămăligi care se c**ă în fundul curții”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 11 January 2021

Realizatorul TV Mircea Badea a comentat scandalul în care a fost implicat Marius Șumudică, fostul antrenor al lui Gaziantep, numit „țigan” în Turcia, comparându-l cu situația tensionată provocată de Sebastian Colțescu.

Mircea Badea: „E rasism în cazul lui Marius Șumudică”

Prezentatorul emisiunii „În gura presei”, de la Antena 3 s-a arătat revoltat de faptul că autoritățile din România și Federația Română de Fotbal nu au reacționat la fel de prompt ca în cazul lui Sebastian Colțescu, având și o remarcă jignitoare.

„Hai să începem cu ceea ce mi se pare cel mai important, de departe. Ne arată din nou cine suntem noi. Nu e o imagine deloc plăcută, dar reală. Poate avem o criză de identitate și ne întrebăm «Bă, dar cum suntem noi de fapt?» Uite cum suntem. Pe site-uri a mai fost știrea, la televizor nu prea am văzut-o. Stimați cetățeni, ce a spus Colțescu sau cum îl cheamă pe arbitrul vieții, despre penibilul ăla de pe bancă, care făcea panaramă și încălca regulamentul și trebuia sancționat, nu a fost rasism! Ce a făcut comentatorul turc la televiziune e rasism! 

El a vrut să zică nasoale de Șumudică. A început să zică nasoale acceptabile, «E plin de figuri, joacă teatru» și, simțind nevoia să mai zică nasoale, a folosit o insultă clar rasistă: «Se comportă ca un țigan! E un țigan!». A folosit lucruri legate de rasă ca să zică rele! Asta e rasism! Colțescu a folosit cuvântul «negru» ca să identifice jucătorul. Era o comunicare între două persoane.

Asta s-a întâmplat în direct la televiziune. Când spui «Ești un țigan!» și asta e rasism. Am vrut să văd reacția oficialilor din România. Zero! Nu am văzut indignare! Când Colțescu a spus, a fost indignare în România. Oficialii FRF s-au pus în patru labe pentru ceva ce se întâmplase. M-am uitat să vadă dacă domnul Erdogan a zis ceva cu privire la treaba asta, că în cazul lui Colțescu a sărit imediat. M-am uitat să vad dacă s-a sesizat cineva, FIFA, UEFA, președintele. A fost în direct la televizor și a folosit trimiteri rasiste! În România nu a fost nici 0.0% din răspândirea pe care a avut-o știrea cu Colțescu.

Asta suntem noi! Nu o să fim niciodată altceva decât suntem, adică niște mămăligi care se c**ă în fundul curții. Atât suntem! De ce? De asta. La Colțescu, penibilul de pe bancă a avut tupeu și a vrut să obțină ceva, să fie erou, victimă. A jucat cartea rasismului. Eu nu-l cunosc pe Șumudică, dar mi se pare intolerabil așa ceva! Vreau să spun asta. Și că de aceea românii nu vor fi nimic altceva”, a declarat Mircea Badea în cadrul emisiunii sale.

VIDEO Marius Șumudică s-a despărțit de Gaziantep

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.