Liga 1

Durii din Liga 1 » Echipele și jucătorii care au faultat cel mai mult în tur + Cei mai drastici arbitri

Hermannstadt a primit cele mai multe cartonașe galbenele în turul Ligii 1 // foto: fcviitorul.ro

Articol de Aurelian Rotea  —  luni, 11 ianuarie 2021

Gaz Metan și Hermannstadt sunt lideri la cartonașe. Elevii lui Jorge Costa se află pe locul 2 și în topul faulturilor comise.

Agresivitatea jucătorilor a fost întotdeauna o trăsătură controversată în fotbal. În timp ce unii tehnicieni consideră că astfel de fotbaliști sunt foarte importanți într-o echipă, deoarece ajută la impunerea unui stil de joc mai dur, bazat în special pe forța fizică, alții preferă fotbaliștii mai cumpătați, care rareori își atacă adversarul decisiv, micșorând astfel posibilitatea de a fi eliminați.

Gaz Metan și Sepsi, cele mai dure echipe din Liga 1

Dintre formațiile din Liga 1, Gaz Metan, Hermannstadt și Sepsi sunt echipele care se încadrează cel mai bine în prima categorie. În cele 15 partide disputate, formația din Mediaș a comis 261 de faulturi și a adunat 48 de cartonașe galbene și 2 roșii, fiind liderul la acest capitol. De cealaltă parte, elevii lui Leo Grozavu sunt pe primul loc la faulturi, cu 264. Paradoxal, covăsnenii nu au însă niciun jucător care să fi văzut cartonașul roșu.

La polul opus se află Craiova, ocupanta ultimului loc al clasamentului la toate cele 3 capitole. Formația din Bănie a comis cele mai puține faulturi (182), a luat cele mai puține cartonașe galbene (21) și a reușit performanța de a nu bifa nicio eliminare.

Top 5 echipe din Liga 1 la capitolul faulturi comise:

  1. Sepsi 264 
  2. Gaz Metan 261 
  3. UTA 258 
  4. Dinamo 243 
  5. Hermannstadt 237

Top 5 echipe din Liga 1 la cartonașe galbene:

  1. Gaz Metan 48 
  2. Hermannstadt 48 
  3. CFR 44 
  4. UTA 43 
  5. Sepsi 42

Top 5 echipe din Liga 1 la eliminări:

  1. FC Botoșani 5 
  2. Poli Iași 5 
  3. Dinamo 4 
  4. Astra 3 
  5. UTA 3

Cele mai multe faulturi în rândul fotbaliștilor din Liga 1

Când vine vorba despre agresivitatea jucătorilor, rezultatele sunt surprinzătoare, deoarece într-un top al faulturilor comise regăsim nume precum Platini sau Luckassen, fotbaliști cu un profil ofensiv, ce ar trebui să exceleze la alte lucruri, precum tehnică, viziune, jocul de pase sau eficiență în fața porții.

 Nu poate fi spus același lucru și când privim asupra celor mai faultați sportivi din Liga 1, deoarece primele 4 locuri sunt ocupate de Mățan (Viitorul), Fabbrini (Dinamo), Neguț (Chindia) și Jo Santos(Hermannstadt), patru dintre oamenii cu tehnică și viziune de la mijlocul terenului, ce își asumă multe dueluri 1 la 1 cu adversarul, fiind astfel mai predispuși la contactele cu adversarii.

Top 3 fotbaliști din Liga 1 la faulturi comise:

  1. Platini (Poli Iași) - 33 
  2. Luckassen (Viitorul) - 31 
  3. Pashov (Clinceni) - 29

Următoarele 5 locuri sunt ocupate de Crețu (FCSB), Butean (Gaz Metan), Sorescu (Dinamo), Calcan (Poli Iași) și Itu (CFR) cu câte 28 de faulturi.

Ghinionistul campionatului la acest capitol este Andrei Ciobanu. Mijlocașul Viitorului a văzut cartonașul galben de 4 ori în acest sezon, deși a comis doar 3 faulturi. 

Sebastian Colțescu a eliminat cei mai mulți jucători

Când vine vorba de arbitrii, Horațiu Feșnic a sancționat cel mai aspru acțiunile neregulamentare. Acesta are cele mai multe faulturi semnalate în Liga 1 (327), fiind și cel mai darnic la capitolul cartonașe (49 de galbene și un cartonaș roșu). 

Cel mai permisiv oficial a fost Ovidiu Hațegan, care a arătat un avertisment o dată la 122 de faulturi, în timp ce Sebastian Colțescu a bifat cele mai multe eliminări, arătând de 5 ori cartonașul roșu.

6 cartonașe galbeneare cel mai avertizat jucător din Liga 1, Bogdan Mitrea de la Sepsi

2 cartonașe roșiiau văzut Valentin Gheorghe de la Astra și Gabriel Matei de la FC Argeș, fiind și singurii fotbaliști eliminați de minimum 2 ori în actualul sezon

VIDEO. Totul despre FCSB - Astra Giurgiu

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.