Oțelul atacă în 2021 promovarea în liga secundă, sub comanda lui Petre Grigoraș. Clubul se numește după faliment ACS Suporter Club Oţelul Galaţi, dar oficialii gălățeni spun că e recunoscut de FIFA drept continuatorul campioanei României din urmă cu 10 ani. Arena din Galați a rămas la standarde decente, în ciuda anilor dificili prin care a trecut clubul.
- Citește un reportaj GSP de la Galați: am mers la stadion și am discutat cu șefii clubului moldovean. Totul despre buget, obiective și strategia de viitor.
Oțelul este pregătită în acest moment de Petre Grigoraș și e favorită la promovarea în Liga 2. Ocupă locul secund în seria C2, la egalitate de puncte cu Dacia Unirea Brăila. Arena locală, una de 13.500 de locuri, a rămas la standarde acceptabile, peste multe stadioane din Liga 1.
Arena din Galați, pregătită pentru meciurile de Liga 2
Stadionul „Oțelul”, inaugurat în anul 1982, a suferit o renovare în 2006. Nocturna, omologată în 2011, este funcțională și în acest moment. Gazonul arată impecabil, iar din tribune lipsesc doar câteva zeci de scaune. Mai rău arată împrejurimile arenei. Sunt zone care au fost transformate de localnici în adevărate tomberoane.
Cum a evoluat situația Oțelului
- A câștigat în 2011 primul titlu de campioană din istorie
- În 2012, Dan Adamescu, prin societatea The Nova Group, a preluat pachetul majoritar de acțiuni, pe care îl deținuse combinatul Arcelor Mittal. Marius Stan, fostul președinte al clubului, s-a retras și a devenit primar
- În iulie 2013 s-a solicitat intrarea în insolvență
- Echipa a retrogradat din L1 în 2015
- În 2016 a picat și din L2, după un sezon pe care l-a terminat fără fotbaliști profesioniști, doar cu juniori care pierdeau la scor toate meciurile
- Retrogradările au lăsat clubul fără surse de venit, astfel că în aprilie 2016 și s-a declarat falimentul
{{text}}