Stranieri

Mihai Stoichiță, după derapajul rasist de la televiziunea turcă: „Să îl apăr eu pe Șumudică? Să-l apere Turcia! Sunt alături de el și de țiganii din România”

Mihai Stoichiță (66 de ani) președinte al Comisiei Tehnice din cadrul FRF, spune că Federația nu ar fi trebuit să reacționeze după atacul rasist la care a fost supus Marius Șumudică (49 de ani) în Turcia.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 13 January 2021

Mihai Stoichiță (66 de ani) președinte al Comisiei Tehnice din cadrul FRF, spune că Federația nu ar fi trebuit să reacționeze după atacul rasist la care a fost supus Marius Șumudică (49 de ani) în Turcia. 

  • Erman Toroglu, 72 de ani, fost fotbalist și arbitru turc, în prezent analist TV în Turcia, a fost protagonistul unui atac rasist la adresa lui Marius Șumudică, numindu-l „țigan” pe antrenorul român.
  • Luni, în cadrul unei emisiuni a postului Digi Sport, jurnalistul Decebal Rădulescu i-a acuzat pe oficialii FRF că nu au reacționat la scandalul rasist din Turcia. Acesta a continuat, susținând că oamenii din Federație ar fi la un „șpriț” la Timișoara, locul unde se desfășura un eveniment important de futsal. Mihai Stoichiță a reacționat astăzi. 

Marius Șumudică, victima unui atac rasist în Turcia. Ce spune Mihai Stoichiță

„Să îl apăr eu pe Șumudică? Să-l apere Turcia! Poate Șumudică a jignit prin modul de a se exprima, prin comportamentul exuberant, prin tot ce a făcut acolo. Dar de aici până la a-l jigni și a jigni un popor e cale lungă! Eu n-am dreptul să mă pronunț împotriva unui ziarist din Turcia. Nici nu-l cunosc, e insignifiant pentru mine. Poate omul e bolnav, poate e needucat, poate e lipsit de bun simț. Nu reprezintă un for, nu s-a exprimat în cadrul unei competiții, e un tip fără un rol oficial. Ce rost are să îi dea Federația replica unui ziarist oarecare din Turcia? 

Eu, personal, sunt alături de Șumudică și de țiganii din România, să știți și dumneavoastră. Țiganii sunt frații mei!

S-a spus la TV că noi, federalii, nu am fi dat reacționat la scandalul din Turcia pentru că în seara aia am fi fost la șprițuri la nu știu ce competitie de futsal din Timișoara. Fals, o  minciună inadmisibila! În acea zi, mama lui Gabi Bodescu i-a murit efectiv în brațe. Iar eu și Razvan Burleanu am plecat la el, să îi fim alături, imediat după ce am terminat treaba in Federație. Ăsta e adevarul. Ce șpriț?”, a precizat Mihai Stoichiță la emisiunea ”DigiSport Special”. 

VIDEO. Dumitru Dragomir îl ridică în slăvi pe Șumudică: „A știut ce face!”

>

Citește și alte știri despre Marius Șumudică: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.