Stiri extrasport

Lovitură decisivă pentru Donald Trump » S-a atins numărul necesar de voturi în congresul SUA: e primul președinte din istorie pus sub acuzare de două ori!

Articol de GSP.RO  —  miercuri, 13 ianuarie 2021

Donald Trump, 74 de ani, a devenit primul președinte care a fost pus sub acuzare de două ori în congres. În urma votului care a avut loc miercuri seara în camera inferioară a Congresului, va urma un proces în Senat, unde va fi judecat pentru incitare la insurecție.

Senatul se va pronunța ulterior în privința unei eventuale condamnări a lui Donald Trump, președintele în exercițiu riscând, în cel mai bun caz, să nu mai poată candida pentru un nou mandat în 2024, informează libertatea.ro. 

Democrații au strâns 232 de voturi, suficiente pentru punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump pentru incitare la insurecție, în urma evenimentelor violente de miercurea trecută, când mai mulți susținători ai săi au luat cu asalt Capitoliul. 10 republicani au votat alături de democrați. Alți 197 de republicani au votat împotriva rezoluției de punere sub acuzare. Cinci congresmani nu au votat.

Acum trebuie ca decizia să fie trimisă în Senat. Acolo se va hotărî, într-un proces, dacă Trump va fi achitat sau condamnat. Senatul se reunește pe 19 ianuarie, iar pe 20 ianuarie va avea loc învestirea lui Joe Biden ca al 46-lea președinte al SUA. Pentru ca Trump să fie condamnat, e nevoie ca 17 republicani să voteze alături de cei 50 de democrați din Senat în această direcție.

Află mai multe pe libertatea.ro, AICI!

Imagini cu susținătorii lui Trump care au luat cu asalt Capitoliul:

+30 Foto
Suporterii lui Donald Trump au intrat cu forța în clădirea Capitoliului și blochează validarea lui Joe Biden. Sursă foto: Imago Images

Citește și alte știri despre scandalul din SUA:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.