Liga 1

Noi detalii în scandalul de dopaj de la Astra » Ce se întâmplă cu Fatai, Seto și Ioniță II, care fac tușa de 4 luni

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 14 ianuarie 2021

Cristian Balaj, 49 de ani, președintele ANAD (Agenția Națională Anti-Doping), anunță că Alexandru Ioniță (26 de ani, mijlocaș ofensiv), Kehinde Fatai (30, atacant) și Takayuki Seto (34, mijlocaș central) rămân în continuare suspendați, în contextul scandalului de dopaj.

  • GSP a publicat în septembrie 2020 fotografii cu 3 jucători ai Astrei (Fatai, Seto și Ioniță) care primeau vitamine prin perfuzie în venă, la clinica soțului Andreei Berecleanu. Imaginile au ajuns și la ANAD, iar agenția condusă de Balaj i-a suspendat provizoriu pe cei 3 - toate detaliile, AICI.

„Nu particip la ședințele Comisiei de Audiere, n-am voie să intervin. Am fost la sediul instituției, s-a prezentat avocatul azi. Ce s-a discutat nu cunosc, nu am acces în sală. S-a prezentat și un jucător. Nu vreau să vorbesc despre această speță, e în curs de gestionare. Nu vreau să intervin deloc în această etapă a cazului.

Pot să vă spun că am avut procese la Curtea de Apel Ploiești, pentru Fatai și Seto. Am fost acționați în judecată pentru a se ataca decizia de suspendare. Am câștigat. Azi a fost speța Ioniță, la București, s-a dat și decizia. Le-a fost respins apelul celor de la Astr. Instanța a decis că suspendarea a fost acordată corect”, a declarat Balaj la „Digi Sport Special”.

Fatai, Seto și Ioniță stau de 4 luni!

Takayuki, Fatai și Ioniță n-au mai jucat într-un meci oficial din 26 septembrie. Ei nu doar că n-au mai avut voie să bifeze jocuri în competițiile oficiale, dar le este interzis și să se antreneze cu echipa Astrei! 

  • Imaginile cu jucătorii Astrei la perfuzii i-au incriminat pe aceștia

Astra riscă excluderea din Liga 1! 

Dacă cei 3 jucători, Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alex Ioniță, care fac obiectul unei anchete din partea Agenției Anti-Doping, vor fi găsiți vinovați și suspendați, atunci Astra Giurgiu va fi dată afară din campionat, fiindcă legea spune că „organizatorul va descalifica echipa respectivă și o va sancționa cu pierderea tuturor punctelor"!

2009e anul în care Astra a promovat ultima oară în Liga 1, iar de atunci a câștigat 4 trofee: titlul, Cupa și de două ori Supercupa

100%a fost procentajul de prezență al Astrei în play-off-ul celor 5 ediții de Liga 1, în aceeași situație s-a mai aflat o singură altă echipă, FCSB

Match Preview FCSB - Astra

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.