Liga 1

EXCLUSIV Gigi Becali, luat la întrebări despre cazul Haruț la FCSB: „Hai să o lămurim”

+13 Foto
Gigi Becali susține că nu a existat nimic ilegal sau imoral în tentativa de a înregistra două contracte în cazul fundașului Denis Haruț (21 de ani).

Articol de Dan Udrea  —  vineri, 15 ianuarie 2021

Gigi Becali susține că nu a existat nimic ilegal sau imoral în tentativa de a înregistra două contracte în cazul fundașului Denis Haruț (21 de ani). 

  • CONTEXT: Fundașul dreapta Denis Haruț era achiziționat cu 700.000 de euro, după care el a refuzat să semneze cu FCSB două contracte pentru fentarea duratei maxime de cinci ani a legăturii dintre un jucător și un club. Detalii AICI!

FCSB a revenit ieri în România, după un cantonament controversat în Antalya. Gigi Becali a a dialogat cu GSP pe această temă, dar inevitabil s-a ajuns și la celălalt caz ciudat al iernii, dublul contract pe care Denis Haruț trebuia să îl semneze în momentul transferului. 

„Ce caz Haruț? Hai să lămurim și chestiunea asta! Nu era nimic ilegal, era înțelegerea părților. Eu i-am propus ceva, nu am obligat, nu am constrâns pe nimeni să semneze nimic. Erau două contracte de câte 5 ani! Pe primul îl înregistram, pe al doilea, nu!”, au fost cuvintele cu care Becali a deschis subiectul.

Gigi Becali: „Al doilea contract îl înregistrez doar dacă vrea jucătorul”

- Și de unde reieșeau 7 ani de care ați vorbit? 
- După primii 2 ani din contractul de 5 urma să decidem cu jucătorul dacă îl activăm pe următorul de 5 ani, din care avea bani în plus ca salariu.

- Dar jucătorul, din moment ce îl semnase, nu se mai putea opune! 
- Cum să nu? L-aș fi întrebat: "Ești de acord să-l activăm pe următorul?". Dacă zicea da, activam, dacă zicea nu, nu activam!

- Și atunci de ce mai e nevoie să semnați de acum? 
- E ca un fel de înțelegere, o promisiune pe care jucătorul o face, dar dacă nu vrea n-ai cum să activezi acel contract fiindcă el nu-l recunoaște și atunci nu devine valabil.

- Chiar dacă e deja semnat? 
- Da, dar n-are dată. Repet: nu fac nimic pe la spatele jucătorului, ceva ascuns, exclus! Repet: e ca o obligație morală! Uite, așa am procedat cu Florin Tănase!

- Cum? 
- În 2016 am semnat pe 5 ani și i-am zis că în 2018 activăm următorul contract de 5 ani, dacă va fi de acord. În 2018 l-am întrebat, a zis "Da, nea Gigi" și el mai are încă 2 ani începând din vară!


- Dumitru Costin susține că e o chestiune abuzivă, iar Italia, de exemplu, a schimbat în mod expres regulamentul tocmai pentru a evita aceste chestiuni! 
- Poate ei cred că se pune problema să înregistrezi acel al doilea contract fără să mai iei acceptul jucătorului, dar eu nu fac așa ceva.

- Dar poate alții fac... vă amintiți că Omrani, de exemplu, susținea că nu mai are contract, iar CFR susținea că are? 
- Nu vreau eu să comentez ce e la alții. Dacă Omrani a semnat ca fraieru'...dar eu nu fac ceva împotriva jucătorului. Nu păcălesc pe nimeni. Doar moral și drept fac!... Gata, am discutat prea mult, oricum văd că nu o scot la capăt cu tine fiindcă dracii sunt mai vicleni. Dracii au inteligența lor și te influențează mai rău decât aș încerca eu să te aduc pe calea cea bună

VIDEO. Cei de la FCSB au sosit astăzi în țară » Jucătorii lui Toni Petrea au fost luați cu autocarul de la aeroport

>

Citește și alte știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.