Tenis

Cosmin Olăroiu, poveste neștiută cu Simona Halep: „Am cunoscut-o într-o situație neplăcută, dar am pus-o pe picioare”

+21 Foto
Cosmin Olăroiu (51 de ani), tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, vorbește foarte frumos despre Simona Halep (29, 2 WTA)

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Cosmin Olăroiu (51 de ani), tehnicianul chinezilor de la Jiangsu Suning, vorbește foarte frumos despre Simona Halep (29, 2 WTA) și povestește un episod în care a ajutat-o pe sportiva noastră.

„Lângă orice român care activează scrie România. Şumudică, Răzvan Lucescu, Boloni, Mircea Rednic - când lucra afară -, Mircea Lucescu, Dan Petrescu, toţi reprezintă România. După păreera mea, din exterior, Halep trebuie apreciată mult mai mult. Eu o apreciez foarte mult pentru că ştiu ce înseamnă să fii român şi să ajungi acolo. 

Iar ea a ajuns peste orice alt sport sau competiţie sportivă la care am fi participat noi şi am fi putut ajunge la un asemenea nivel. Şi mai ales în tenis, ceea ce a făcut ea este unic pentru o ţară ca a noastră. O apreciez enorm, chiar am cunoscut-o într-o conjunctură neplăcută. Ea avea o accidentare şi a apelat la mine şi la staff-ul meu medical să o ajutăm. 

Am reuşit să o punem pe picioare, a participat la turneul de atunci din Dubai şi chiar l-a câştigat. La noi în ţară, oricând se va găsi o voce care va spune că nu trebuia să lovească aşa cu reverul şi că trebuia să lovească nu ştiu cum. Sunt convins că nici ea nu simte aprecierea pe care o merită”, a declarat Olăroiu pentru TV Telekom Sport.

Halep a fost ajutată de staff-ul medical al celor de la Al Ahli Dubai, înaintea turneului câștigat de Simona acolo în 2015. La vremea respectivă, Olăroiu era tehnicianul arabilor.

Simona Halep, nivel de clasă mondială

  • a împlinit 29 de ani în septembrie 2020
  • a cucerit două turnee de Grand Slam: Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)
  • a câștigat 22 de turnee de simplu în toată cariera - a câștigat peste 37 de milioane de dolari de pe urma turneelor la care a participat
  • a stat un an pe primul loc mondial: între februarie 2018 și ianuarie 2019, adică 48 de săptămâni la rând; e pe 17 all-time, primul loc fiind împărțit de Steffi Graf și Serena Williams, cu câte 186 de săptămâni
  • are 64 de săptămâni petrecute pe locul 1 WTA, e pe locul 10 all-time într-o ierarhie dominată de Steffi Graf (377 săptămâni), Navratilova (332) și Serena Williams (319)
  • e jucătoarea în activitate care are cele mai multe săptămâni consecutive în Top 10 mondial, peste 350 de săptămâni
  • în prezent e locul 2 WTA, în spatele lui Ashleigh Barty (Australia), dar peste Osaka, Kenin, Svitolina, Pliskova, Andreescu, Kvitova, Bertens, Sabalenka, Serena Williams, Bencic, Azarenka, Muguruza, Keys

Olăroiu a răbufnit în direct: „M-am săturat ca noi, românii, să fim priviți ca niște persoane umile, care ținem capul jos!"

>

Citește mai multe știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.