Handbal

Ca de la gigant la gigant! » Ce i-a scris Shaquille O'Neal pivotului congolez care a șocat prin forma fizică lumea sportului

+14 Foto
Pivotul echipei naționalei de handbal masculin al RD Congo, Gauthier Mvumbi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 17 ianuarie 2021

Pivotul supraponderal al echipei naționalei de handbal masculin al RD Congo, Gauthier Mvumbi (26 de ani), a făcut înconjurul internetului din cauza formei fizice precare pe care a afișat-o la Campionatul Mondial de handbal. 

Pivot în vârstă de 26 de ani, Gauthier Mvumbi Thierry evoluează pentru Republica Democrată Congo, în ciuda faptului că nu este deloc într-o formă fizică potrivită pentru sportul de mare performanță Mvumbi ar avea o înălțime de 1,92 metri și o greutate de 110 kilograme, deși site-ul turneului îl face doar de 1,76 metri înălțime și 89 de kilograme. Oricum, din imagini, handbalistul arată că a depășit cu mult greutatea pe care ar fi trebuit să o aibă ca sportiv profesionist. 

Celebrul fost jucător de baschet Shaquille O'Neal, el însuși un gigant la 2.16 metri și de peste 120kg, i-a scris pe Instagram: „Hei, ce se întâmplă?”. Mesajul l-a surprins pe pivot, care a răspuns: „E un vis devenit realitate, pe care nu credeam că o voi trăi. Mulțumesc idolului meu pentru susținere”. 

  • Dreux AC, o echipă din divizia a patra franceză pentru care internaționalul congolez a semnat în august, s-ar putea să primească oferte pentru pivotul lor, după evoluția de la Campionatul Mondial.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.