Liga 1

De necrezut! Jucătorul adus pe un salariu exorbitant de Dinamo a fost REFUZAT de locul 17 din La Liga 2!

+21 Foto
Rene Hinojo a fost refuzat de Zaragoza

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 ianuarie 2021

Rene Roman, 37 de ani, s-a despărțit de Dinamo după doar trei meciuri jucate în tricoul „câinilor”. Nu s-a înțeles cu Dinamo sau cu DDB vizavi de rezilierea contractului pe cale amiabilă, spaniolul nedorind doar un salariu pentru a închide înțelegerea! 

Plătit cu 25.000 de euro pe lună la Dinamo, ibericul ar putea câștiga o avere din acordul cu bucureștenii dacă-și cere tot salariul, pe 24 de luni. Rene s-a grăbit să plece din România având promisiunea că va semna cu Real Zaragoza, locul 17 în Segunda Division, fostă câștigătoare de Cupa Cupelor.

Doar că Zaragoza nu l-a mai vrut, clubul transmițând că portarul are probleme medicale! Afacerea a picat, Rene își caută echipă în liga a doua și a treia.

3 meciuria adunat Rene între buturile lui Dinamo

Rene Hinojo nu era important la Dinamo, dar era plătit regește!

Cazul portarului spaniol e unul straniu. El a fost adus în septembrie ca al doilea goalkeeper, o soluție de backup pentru conaționalul Mejias. Nu exista o concurență reală între ei, Mejias venise, în mod clar, ca numărul unu. Crescut la Real Madrid, unde a și apărat într-un meci din Primera, el mai evoluase la Rayo Vallecano, la Middlesbrough și la Omonia.Rene, un portar a cărui carieră a curs între liga a treia și a doua din Spania, avea aproape 37 de ani când a semnat cu Dinamo, o vârstă pe care a împlinit-o în decembrie, și a primit totuși un salariu de 25.000 de euro net lunar și un contract valabil doi ani! 

Titularul Mejias nu câștiga atât, venitul lui era sub 20.000 de euro pe lună. Rezerva a bifat două meciuri în sezonul acesta, pierdute ambele: 0-1 cu Craiova și 0-2 cu Sepsi. Deosebirea dintre el și alți străini care au plecat de la Dinamo recent: cariera lui Rene nu mai oferă perspective. 

La 37 de ani, el și-ar permite să nu mai semneze cu niciun club, să stea acasă și să aștepte un verdict de la FIFA într-un proces cu "câinii". Cum contractul a fost valabil pentru 22 de luni și salariul lunar era de 25.000 de euro, spaniolului i s-ar cuveni 550.000 de euro! Pentru roș-albi ar fi încă o datorie imensă și încă un pas către faliment.

+21 Foto
Sepsi - Dinamo FOTO: Cristi Preda

De ce l-a vrut Contra neapărat pe Hinojo?

  • Achiziționarea lui Rene Roman Hinojo a fost cea mai ciudată dintre toate pe care le-a realizat Dinamo în 2020. Cosmin Contra s-a comportat ca și cum ar fi ținut neapărat să-l aducă pe portarul de 37 de ani, deși își luase deja un goalkeeper spaniol titular, pe Mejias.
  • Ca să-i facă loc lui Rene, Contra l-a dat afară pe Cătălin Straton. Românul avea un salariu de 8.000 de euro lunar, deci era cu mult mai ieftin, și confirmase în multe meciuri că era un goalkeeper pe care echipa se putea baza. Straton a semnat pe urmă cu FCSB, unde e rezerva lui Andrei Vlad.

VIDEO Marian Savu analizează viitorul lui Dinamo: „E o situație foarte dificilă, dar poate vor veni câțiva salvatori”

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.