Liga 1

Revoltă în direct la TV din cauza regulii U21: „Suntem penibili! Să încetăm mascarada!” » Ce au spus Dumitrescu și Crăciunescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 18 ianuarie 2021

Ilie Dumitrescu, Ion Crăciunescu și jurnalistul Radu Naum au comentat regula impusă de FRF, prin care fiecare echipă din Liga 1 trebuie să aibă doi jucători sub 21 de ani la începutul meciurilor.

Cei trei au dezbătut în studioul Digi Sport această regulă și i-au criticat pe oficialii FRF care au impus-o, dar și pe antrenorii care schimbă unul dintre cei doi jucători sub 21 de ani la doar câteva minute după ce a început partida.

„Trebuie să oprim această mascaradă! Suntem ridicoli până la final cu această regulă a jucătorilor sub 21 de ani. Care e penibilul? Dacă aveai trei schimbări, antrenorul se mai gândea: «Scot unul și mai rămân cu două schimbări pe totul meciul?» Când au cinci schimbări, nu au nicio emoție. 

Ori revii la sistemul cu trei schimbări, ori scoți regula. Cu o mână le-a fost impus ceva, dar cu cealaltă le-a fost dată posibilitatea să o ocolească.

Azi, la Iași a ieșit imediat un băiat, iar la Botoșani, băiatul lui Croitoru a stat mai mult, a jucat 25 de minute. Dacă juca mai puțin, cred că Marius Croitoru găsea ușa închisă acasă”, a spus jurnalistul Radu Naum, moderatorul emisiunii „Fotbal Club”.

Ilie Dumitrescu: „FRF forțează nota”

Și Ilie Dumitrescu a comentat situația din Liga 1 și crede că FRF a forțat lucrurile când a impus un al doilea jucător sub 21 de ani.

„Regula U21 a contat pentru Campionatul European de tineret, din 2019. Dar acum, cu doi jucători, FRF forțează nota. Cu unul au fost rezultate, s-au văzut roadele, iar acum forțează. Iar antrenorii răspund.

Un jucător tânăr, de valoare, nu trebuie forțat. Își face loc singur. Bine, contează pentru el și dacă joacă 5-7 minute și face pregătirea cu echipa mare”, a spus fostul component din „Generația de Aur”.

 Ce să facem? Să aducem oameni care se pricep la fotbal și să schimbe regula asta, care afectează mental niște copii! Nu poți fi așa sadic! După Europeanul de tineret, s-a spus că regula U21 a ajutat. Dar au fost doar 2-3 jucători forțați ca urmare a acestei reguli. Ei cred că să joci câteva minute și să faci încălzirea cu echipa mare îi ajută pe tineri 
– Ion Crăciunescu

VIDEO Marian Savu analizează viitorul lui Dinamo: „E o situație foarte dificilă, dar poate vor veni câțiva salvatori”

>

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.