Liga 1

Frigul a dat peste cap fotbalul românesc: „Îți crapă plămânii! Oamenii care conduc Federația n-au nicio treabă”

+40 Foto
Sepsi - CFR Cluj s-a desfășurat în condiții extrem de dificile / Sursă foto: Bogdan Bălaș

Articol de Remus Dinu  —  marţi, 19 ianuarie 2021

Valul de frig abătut asupra României i-a pus în dificultate pe mulți dintre fotbaliștii din Liga 1, nevoiți să joace pe terenuri înghețate, la temperaturi mult sub zero grade. 

Invitat în această dimineață la GSP Live, Grigore Sichitiu (72 de ani), fostul președinte al celor de la Rapid, și-a exprimat nemulțumirea vizavi de reluarea mult prea timpurie a campionatului, fiind de părere că exprimarea jucătorilor are mult de suferit în condițiile meteorologice geroase din România. 

VIDEO Grigore Sichitiu: „Nu poți să faci acumulări fizice la minus 10 grade, îți crapă plămânii!”

>

„E prima dată când fotbalul românesc începe în prima parte a lunii ianuarie, niciodată nu s-a mai întâmplat așa. Bioritmul jucătorilor nu poate fi întors cu cheia. Niciodată jucătorii nu au jucat în asemenea condiții. Ei nu sunt ruși! 

Sunt mulți jucători care s-au accidentat din cauza terenului și timpului. Ei nu se pot pregăti corespunzător fiindcă e foarte frig. Nu poți să faci acumulări fizice la minus 10 grade, îți crapă plămânii! Ca să te duci să te pregătești în Siberia, trebuie să ai un organism adaptat, iar jucătorii noștri nu sunt adaptați la așa ceva. După ce că fotbalul nostru suferea din punct de vedere tehnico-tactic, din cauza lipsei de pregătire au scăzut mult și realizările. 

Nivelul jocurilor a scăzut foarte mult. Fotbaliștii nu se pot ține pe picioare, fotbalul e și mai sărac într-o asemenea perioadă. Nu răspunde nimeni, pentru că oamenii care conduc Federația n-au niciun fel de treabă cu acest nivel! Un asemenea mod de lucru nu are cum să ajute fotbalul”, a spus Sichitiu, la GSP Live. 

Temperaturi groaznice la Sepsi - CFR Cluj 0-1

Valul polar a înghețat România! În timpul confruntării Sepsi - CFR Cluj 0-1, termometrele arătau și -10 grade. Dar temperatura resimțită era mult, mult mai mică. -16 grade, anunțau site-urile de specialitate la startul partidei. Săptămâna trecută, mai mulți căpitani de echipă din Liga 1 le-au solicitat celor de la AFAN (Asociația Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România) să facă un demers către deținătorul drepturilor TV pentru amânarea cu câteva zile a partidelor din etapa 17. În urma demersului AFAN, deținătorul drepturilor TV a acceptat modificarea programului, iar ora unor partide a fost devansată.

LPF, mesaj pentru cluburile din Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat astăzi că le-a cerut cluburilor din prima ligă să confirme buna funcționare a instalației de încăzlire a terenurilor. Anunțul a fost făcut de către secretarul general Justin Ștefan, prin intermediul paginii sale de Facebook.

FOTO Imagini spectaculoase din meciul Sepsi - CFR Cluj 0-1

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.