Tenis

Sorana Cîrstea, prizonieră în propria cameră la Australian Open! Apelul disperat al antrenorului: „Suntem în detenție! De patru zile ne chinuim să-i trimitem ceva”

+28 Foto
Sorana Cîrstea e nevoită să stea în carantină la Melbourne

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 20 ianuarie 2021

Sorana Cîrstea, 30 de ani, este forțată să stea în izolare, după ce câteva persoane din avionul cu care a venit la Australian Open au fost testate pozitiv cu COVID-19. 

Adrian Cruciat (37 de ani), fost număr 148 în clasamentul ATP, actualmente antrenor al Soranei Cîrstea, a vorbit la radio despre situația delicată în care se află eleva sa, dar și ceilalți jucători carantinați la Melbourne sau Adelaide.

Coșmar trăit de Sorana Cîrstea la Australian Open: „De patru zile ne chinuim să-i trimitem o geantă”

„Suntem într-o detenție, așa cum este definită oficial de guvernul australian. În condiții bune, la hotel, dar nu avem voie nici să deschidem geamul. Ușa o deschidem doar pentru a primi mâncarea ce ne este lăsată într-o pungă. 

Când am sosit aici nu știam că există un caz de coronavirus în cursa noastră, așa că geanta a rămas la Teo (n.a. - preparatorul fizic Teo Cercel), urmând a i-o înmâna a doua zi la antrenament. De patru zile ne chinuim să-i trimitem Soranei geanta cu vitamine și ustensile de antrenament, dar autoritățile medicale nu ne permit”, a afirmat Adrian Cruciat, într-o intervenție la Radio Timișoara

Sorana Cîrstea a fost printre primele voci care i-au sancționat pe organizatorii de la Australian Open

„Unii ne acuză că facem mofturi. Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră și să mă uit la Netflix. Credeți-mă, e un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ceea ce nu putem să facem este SĂ CONCURĂM după ce am stat 14 zile pe canapea. Asta e problema, nu regula carantinării”, a scris Sorana Cîrstea, loc 71 WTA, pe Twitter. 

Jucătoarea noastră a distribuit și un mesaj al șefului Federației de Tenis din Australia care spunea în urmă cu ceva vreme că jucătorii nu vor putea să stea izolați două săptămâni și să concureze cum trebuie la primul Grand Slam. 

Sorana a intrat în dialog cu jucătoarea Yulia Putintseva, 26 de ani, 28 WTA, care a scris: „Ceea ce nu înțeleg este de ce nu ni s-a spus că dacă e o persoană pozitivă în avion va trebui să fim izolați. M-aș fi gândit de două ori înainte să vin aici”. Sorana i-a răspuns: „De acord. Dacă ne-ar fi spus de această regulă înainte, nu aș mai fi jucat în Australia. Aș fi rămas acasă. Ne-au zis că zborurile vor fi la 20% capacitate și că vom fi considerați contacți apropiați doar dacă cineva din echipă sau anturaj e pozitiv”. 

Flipkens vrea amânarea turneului de la Antipozi

„Nu mă număr printre jucătorii din avioanele cu probleme, dar cred că nu e corect. Ar trebui ca toată lumea să intre 2 săptămâni în carantină sau Australian Open ar trebui amânat o săptămână. E o nebunie să stai două săptămâni într-o cameră de hotel, fără niciun fel de antrenament.

Repet, nu carantina e problema. Sunt prima când vine vorba de siguranța persoanelor, asta trebuie să fie prioritatea. Am un respect total pentru modul în care organizatorii australieni au încercat să țină virusul departe”, a scris Flipkens, pe Twitter.

VIDEO Sever Dron: „Simona Halep încă mai poate să câștige turnee de Grand Slam”

>

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.