Campionate

Mario Mandzukic a luat tricoul „blestemat” » Coșmarul numărului 9 la AC Milan

Mario Mandzukic va purta tricoul cu numărul 9 la AC Milan (foto: inatagram/acmilan)

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 20 ianuarie 2021

Atacantul croat Mario Mandzukic va avea 9 la AC Milan, număr care nu le-a adus noroc atacanților de la echipa rossonero. În ultimii nouă ani, nouă jucători au marcat împreună doar 29 de goluri în 154 de meciuri.

La 34 de ani, Mario Mandzukic a semnat pe șase luni cu AC Milan, dar e ceva ce i-ar putea fi împotrivă. Numărul de pe tricou. 

Veteranul croat, vicecampion mondial în 2018, a luat tricoul cu numărul 9, considerat „blestemat” de jurnaliștii italieni.

AC Milan, probleme cu ultimii 9 jucători care au purtat „9” pe tricou

Din 2012, de când s-a retras Pippo Inzaghi, nu mai puțin de nouă „diavoli” au jucat în ultimii nouă ani cu 9 pe spate și au dezamăgit crunt. Împreună, au marcat doar 29 de goluri în 154 de meciuri! Și nume importante, ca Fernando Torres și Gonzalo Higuaín, au cedat sub presiunea tricoului rossonero. 

„El Niño” a avut o singură reușită în 10 partide de Serie A, în timp ce Pipita a punctat doar de șase ori în 15 întâlniri.

Krzysztof Piątek a fost ultimul exemplu. Cu 19, polonezul a înscris 9 goluri în 18 jocuri. După ce a schimbat numărul, trecând la 9 la începutul sezonului 2019-2020, a scăzut la 4 goluri în 18 partide. Și a fost cedat Herthei Berlin. 

Palmares impresionant pentru Mario Mandzukic

  • 8 trofee câștigate cu Bayern Munchen: 2 Bundesliga, 2 Cupe ale Germaniei, Supercupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Cluburilor
  • 8 trofee câștigate cu Juventus: 4 Serie A, 3 Coppa Italia, Supercupa Italiei
  • 5 trofee câștigate cu Dinamo Zagreb: 3 campionate, 2 cupe naționale
  • 1 trofeu câștigat cu Atletico Madrid: Supercupa Spaniei
  • 1 trofeu câștigat cu Al-Duhail: Qatar Stars League
  • Vicecampion mondial cu Croația: Campionatul Mondial din 2018

Citește și alte știri din Serie A:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.