Handbal

Un meci capital pentru Brăila cu ultima câștigătoare a trofeului

Aneta Udriștioiu este una dintre jucătoarele de bază ale Brăilei FOTO Dan Potor

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 23 ianuarie 2021

O victorie cu Siofok ar plasa Brăila în postura de mare favorită la calificare. Cei doi golgeteri ai formațiilor nu joacă

Dunărea Brăila a avut un start excelent în grupa D a EHF European League. După victoria cu Fleury, 29-27, echipa antrenată de croatul Neven Hrupec s-a întors cu un punct din Rusia, din deplasarea de la Krasnodar, 25-25. Azi, Dunărea va juca din nou pe teren propriu, de această dată cu echipa maghiară Siofok, ultima câștigătoare a trofeului, în 2019. Clubul maghiar a făcut egal, în prima etapă, 28-28 cu Kuban Krasnodar, dar a învins în etapa a doua, în Franța, 35-24.

Dunărea Brăila nu se poate baza pe Bianca Tiron. Şi adversarelor le lipseşte o jucătoare de bază

Antrenorul celor de la Siofok, croatul Zdravko Zovko, și-a făcut temele pentru Brăila. "Trebuie să fim atenți la piesele lor de bază, Marina Dmitrovici, Aneta Udriștioiu și Maria Kanaval. În ultimul timp sunt bucuros că am jucat din trei în trei zile, iar echipa a intrat în ritm. Suntem din ce în ce mai buni și sunt încrezător că putem continua de unde am rămas în meciul de la Fleury", a declarat Zovko. Golgeterii celor două echipe nu vor fi azi pe teren. Bianca Tiron s-a operat și nu poate juca, iar de partea cealaltă croata Andrea Kobetici nu poate nici ea intra pe teren, având o accidentare mai veche.

Un lot valoros

Siofok are în lot câteva handbaliste de mare valoare. Pivotul Katarina Jezici a cucerit cu Croația bronzul la Euro 2020, iar Melinda Szikora și Zsuzsanna Tomori au făcut parte din lotul Ungariei la ultimul turneu final. Mai sunt și alte jucătoare de mare valoare, precum franțuzoaicele Camille Aoustin, Gnosiane Niombla sau Tamara Horacek. Siofok e ultima echipă care a învins campioana Europei, Gyor.

Clasament grupa D

1. Siofok KC211063-523
2. Dunărea Brăila211054-523
3. Kuban Krasnodar202053-532
4. Fleury Loiret200251-640

Etapa a 3-a: Fleury-Kuban amânat, Brăila-Siofok (azi)
* primele două echipe se califică în "sferturi"

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DIN HANDBAL:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.