Liga 1

Cu câți bani se alege UTA după transferul lui Dennis Man și cu cât rămâne Gigi Becali

Dennis Man, la UTA // foto: Facebook @ UTA ARAD

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 28 ianuarie 2021

Dennis Man (22 de ani) va deveni în scurt timp jucătorul celor de la Parma, iar FCSB se va alege cu 13 milioane de euro de pe urma transferului. O parte din această sumă va merge la fostul club al jucătorului, UTA.

  • Dennis Man va semna acordul pe 4 ani și jumătate cu Parma, iar astăzi urmează să fie prezentat oficial;
  • Man va câștiga în Italia aproximativ un milion de euro pe sezon.

Cele 13 milioane reprezintă cea mai mare sumă încasată pentru un fotbalist din Liga 1, depășind cele 9,8 milioane de euro plătite de Anderlecht pentru Nicolae Stanciu în 2016. Totuși, nu toți banii vor merge la FCSB.

Gigi Becali, despre transferul lui Dennis Man: „UTA ia 11%”

>

Explică Gigi Becali, finanțatorul FCSB: „UTA ia 11% din sumă. Aveau 15%, am mai cumpărat eu două procente, apoi alte două. Am vrut să cumpăr tot, dar nu au fost ei de acord. Știu că au 11%, e clar”. 

Așadar, clubul arădean va primi 1,43 milioane de euro de pe urma transferului. În 2016, când Man a plecat de la UTA la FCSB, arădenii au primit 250.000 euro. Ceea ce înseamnă că în total se aleg cu 1,68 milioane de euro din „afacerea Man”.

Cu cât rămâne Gigi Becali, după ce scade sumele plătite pentru Man și salariile pe care i le-a achitat fotbalistului? „Pe Man am dat 250.000 euro, mai dăm către UTA cât înseamnă 11%, cu tot cu salariile să zicem 2 milioane de euro, deci 11 milioane de euro este profitul”, a spus latifundiarul la emisiunea „DigiSport Special”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.