Ion Țiriac (81 de ani) deplânge situația deplorabilă de la Arenele BNR din Capitală. Începând din 2016, Bucureștiul a pierdut turneul masculin de tenis, care începând din acest an se va disputa la Belgrad.
- Terenul principal de la Arenele BNR, cu o capacitate de 6.000 de locuri, a fost închis în 2016. Motivul? ISU nu a acordat aviz de funcționare arenei.
- Pe fondul problemelor de infrastructură de la Arenele BNR, Bucureștiul nu mai găzduiește turneul masculin de tenis. Ultima ediție a avut loc în 2016, competiția fiind mutată la Budapesta, iar mai apoi la Belgrad.
- Baza sportivă a trecut în patrimoniul BNR în 1991, printr-un protocol semnat de ministrul tineretului şi sportului de la acea vreme, Bogdan Niculescu Duvăz şi guvernatorul BNR. Fostul complex sportiv „Progresul” cuprinde, pe lângă arenele de tenis, stadionul de fotbal, săli de sport şi alte spaţii.
Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în septembrie 2020, miliardarul afirma că a existat posibilitatea ca turneul să revină la București. Țiriac, cel care deține licența competiției, a declarat însă că problemele de la Arenele BNR au făcut imposibil acest lucru, acuzând încă o dată problemele juridice cu care se confruntă complexul din Cotroceni. Între timp, întrecerea a fost mutată la Belgrad, după o afacere în care au fost implicați Ion Țiriac și Djordje Djokovic, fratele liderului ATP.
Ion Țiriac: „Stadionul făcut de Ceaușescu în 7 zile stă cu lanțuri”
„Anul ăsta (n.r - în 2020), s-a terminat contractul turneului de băieți cu maghiarii. Trebuie să vină înapoi, dar în România n-are unde să vină, n-ai unde să joci. Stadionul pe care Ceaușescu l-a făcut în 7 zile - și poți să ma citezi când zic treaba asta, n-am nicio problemă - stă cu lanțuri la porți pentru că cineva îl posedă și în ziua de azi și nu e lege!
E greu să te bați cu morile de vânt, e greu să înțelegi ceva și, când nu înțelegi, e mult mai greu sa pricepi! Atunci, unde să te duci? Nu mă plang, că am plâns destul la început și m-am obișnuit să nu mă mai plâng. Însă cineva, la un moment dat, trebuie sa pună piciorul in prag!
Cine? Nu știu, un politician, unul măcar! Să vadă realitatea și să spună unde mergem! Nu guvernul ăsta, nu guvernul trecut! S-o luăm, domnule, din 1990 și până în ziua de astăzi. Blamez pe noi toți, dar speranța dispare ultima și cred că, până la urmă, generațiile care vor veni vor avea mai mult noroc decat noi”, spunea Ion Țiriac în septembrie 2020, în exclusivitate pentru GSP.ro.
2016e anul ultimului turneu masculin găzduit la București. Ediția a fost câștigată de Fernando Verdasco
Ion Țiriac a bătut palma cu familia Djokovic!
Openul Ungariei, turneu de tenis care s-a desfășurat la Budapesta între 2017 și 2019, și în trecut la București, se mută în Belgrad, după o afacere în care sunt implicați Ion Țiriac și Djordje Djokovic, fratele liderului ATP.
Openul Serbiei, de categorie ATP 250, se va disputa pe zgură între 19 și 25 aprilie, după ce Ion Țiriac, cel care deținea licența pentru Openul Ungariei, a ajuns la un acord cu Djordje Djokovic, cel care conduce compania Tara 2016s și care va fi directorul turneului, anunță ATP.
Turneul care acum sa va desfășura la Belgrad a avut loc timp de 20 de ani la București, dar în 2016 a fost mutat în Ungaria de Țiriac, după ce starea Arenelor BNR s-a degradat. Competiția desfășurată pe zgură de la București a avut de-a lungul timpului câștigători de seamă. Printre ei se numără Goran Ivanisevic, Thomas Muster, David Ferrer, Gilles Simon, Grigor Dimitrov sau Fernando Verdasco.
Țiriac: „Problema e în mâinile politicienilor”
În iunie 2020, Țiriac mai declara pentru GSP că publicitatea generată de competiția plecată din Capitală în 2016 ar fi putut aduce bani frumoși la buget.
Problema e în mâinile politicienilor, sper să se rezolve. E trist că am pierdut și turneul ATP de la București. Nu înțelege lumea că, datorită acelui turneu, România avea publicitate, 7 zile, în 60-70 de țări.
În 2019, turneul de la Madrid a produs orașului peste 130 de milioane de euro profit, din taxe și din cheltuielile făcute în timpul acestor 10 zile. N-or fi fost 100 de milioane la București, dar 10-12-14-15 le-ar fi luat. Cum e posibil ca această situație să se perpetueze... n-am înțeles! Atât Halep și Năstase, cât și eu sau Tecău am dat în judecată Guvernul, dar am fost respinși, ni s-a spus că nu suntem întemeiați - Ion Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro, în iunie 2020
{{text}}