Campionate

FOTO. Cum să-l oprești pe Messi?! » Starul Barcelonei a fentat incredibil disperarea lui Bilbao: „Ce operă de artă!”

+14 Foto
Leo Messi (33 de ani) a reușit un gol superb pentru Barcelona în victoria cu Athletic Bilbao, scor 2-1, din runda #21 a campionatului din Spania.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 31 ianuarie 2021

Leo Messi (33 de ani) a reușit un nou gol superb pentru Barcelona, în victoria cu Athletic Bilbao, scor 2-1, din runda #21 a campionatului din Spania.

În minutul 20, la 0-0, Bilbao a tratat extrem de serios o lovitură liberă a gazdelor din apropierea careului mare - aproximativ 20 de metri. Trupa lui Marcelino și-a luat măsuri disperate de precauție. L-a avut pe Alvarez poziționat la colțul lung, aproape pe linia de fund, în sprijinul portarului Simon, și pe Muniain „culcat” în spatele zidului din 5 oameni, pentru a preveni o eventuală execuție la firul ierbii a argentinianului.

Nu a fost de ajuns. Messi a săltat mingea peste zid, portarul oaspeților a rămas fără reacție, iar la balon nu a ajuns nici bascul care a alergat spre partea lăsată liberă de Simon, dar nu a ajuns să mai respingă mingea perfect plasată de geniul Leo! 

Barcelona - Bilbao 2-1. Golul lui Leo Messi a cucerit internetul

Reușita lui Messi din lovitură liberă, în ciuda strădaniei apărătorilor basci, a iscat mii de reacții pe Twitter. Câteva dintre ele: 

  • „Asta înseamnă să fii cel mai bun. Un jucător întins, 5 în zid și unul pe linia porții, dar Messi tot reușește să dea gol”
  • „Ce operă de artă! Încă o dată demonstrează că are un IQ fotbalistic superior tuturor”
  • „Imaginați-vă că priviți bijuteria lui Messi din poziția omului culcat în spatele zidului”
  • „Chiar nu-mi dau seama, care e strategia corectă pentru a bloca loviturile libere executate de Messi? Zidul a sărit, omul întins nu s-a mișcat, cel de pe linia porții a făcut tot posibilul...” 
  • „Unul întins în spatele zidului, altul care sare pe linia porții. Cu toate astea, Messi a înscris golul 650 la Barcelona. 555 de milioane de euro cheltuiți pentru el? Dublați suma și tot n-ar fi suficient!”.

Barcelona și-a luat revanșa în fața lui Bilbao

Barca nu a câștigat fără emoții pe „Nou Camp”. Imediat după pauză, centrarea lui Raul Garcia a fost trimisă în proprie poartă de Jordi Alba, iar egalitatea era astfel restabilită. Victoria catalanilor s-a consemnat spre final, în minutul 74, când Antoine Griezmann, angajat excelent de Mingueza, a pus latul din 6 metri pentru 2-1.

Victoria celor de la Barcelona poate fi privită și ca o revanșă, după finala din Supercupa Spaniei pierdută de elevii lui Koeman contra bascilor, în prelungiri, 2-3, la jumătatea lunii ianuarie - detalii, AICI.

Clasament La Liga

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.