Stranieri

EXCLUSIV Ireal! Cum îl transferau frații Becali pe Ianis Zicu: „Am semnat fără să știu sumele și durata! Acasă am văzut ce am făcut”

Ianis Zicu (37 de ani), antrenorul celor de la Farul, fost atacant al lui Dinamo și Rapid, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 02 February 2021

Ianis Zicu (37 de ani), antrenorul celor de la Farul, fost atacant al lui Dinamo și Rapid, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Acesta a povestit cum a ajuns înapoi la Dinamo, după împrumutul de la Farul, cum a picat transferul acestuia la ȚSKA Moscova, dar și s-a perfectat transferul la Inter.

- Mai ții minte cum ai ajuns la Dinamo?
- Eram împrumutat la Constanța, iar nea Ando m-a văzut la un turneu de sală. Se făceau turneele la Sibiu, în finalul primei jumătăți a campionatului. Nea Ando mi-a spus atunci că dacă rămâne la Dinamo, din vară mă readuce. Nea Ando a avut încredere și mi-a schimbat destinul fotbalistic. E omul cu care mă sfătuiesc și astăzi, vizavi de situațiile pe care le întâmpin în antrenorat. Este un om pe care-l apreciez enorm și la care o să țin toată viața.

>

- Aveai talent, a crezut în tine.
- A avut încredere în mine, m-a folosit, am jucat jumătate de an, după care a venit o ofertă de la ȚSKA Moscova. Am fost în birou la nea Giovanni, am și semnat pe 30 noiembrie. S-a schimbat antrenorul la ei după două săptămâni, iar noul antrenor a zis că vrea să mă vadă în probe. Contractul era semnat deja!

- Și?
- Trebuia să merg doar să fac vizita medicală și să încep pregătirea. Noul antrenor voia să dau probe o săptămână, dar nea Giovanni i-a zis că jucătorii lui nu dau probe. Și s-a rupt contractul! În vacanța aia am fost foarte supărat că n-am mai plecat pentru că era un contract de 400.000 de dolari pe an, eu având la Dinamo o sută de dolari pe lună! Vă dați seama ce diferență uriașă!

- Era primul tren spre străinătate.
- Așa este, dar am plecat la Constanța, iar acolo m-am întâlnit cu Cristi Borcea. Mi-a zis să stau liniștit că o să ajung undeva o să fie mai bine. Am plecat și în cantonament, eram foarte supărat pentru că pierdusem o șansă uriașă să merg la ȚSKA Moscova. După cantonament m-a sunat Victor Becali și mi-a zis: "Mâine la 4 ne vedem în aeroport!". "Unde plecăm?". "În Italia". Nu mi-a spus echipă, nu mi-a spus nimic...

- Te-a și lăsat să te gândești!
- N-am dormit toată noaptea! Am plecat și am ajuns la Milano cu Victor și cu Gică Popescu. Am mers la birou, nici nu m-am uitat pe contract. Am semnat, fără să știu cât câștig sau cât durează. Domnul Victor mi-a zis doar "Semnează!". Eu am un respect pentru dânșii pentru că fără ei nu aș fi reușit. Au fost oamenii care m-au ajutat cel mai mult când eram mic. Acasă am văzut sumele din contract, care erau duble față de cele de la ȚSKA Moscova!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU IANIS ZICU

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.