Liga 1

EXCLUSIV Cauzele colapsului » Legenda Craiovei a identificat problemele: „Acolo s-a greșit! Se vede clar”

Craiova nu a mai învins pe nimeni în Liga 1 din 14 decembrie 2020 (2-1 vs. UTA) @FOTO: facebook.com/UCVOficial

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 02 februarie 2021

Rodion Cămătaru, 62 de ani, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria Craiovei, face radiografia echipei din Liga 1, cea pe care o susține. Cami identifică erorile comise de olteni în actuala stagiune și analizează șansele la titlu ale grupării patronate de Mihai Rotaru.

  • Craiova a ajuns la 7 meciuri fără victorie în Liga 1: 6 remize la rând, ultimele 4 partide având același deznodământ, 1-1; 
  • Fotbalul craiovean nu a mai trecut printr-o asemenea serie din sezonul 1986/87 (detalii, AICI)
  • În clasament, oltenii, situați pe locul 3, sunt la 8 puncte distanță de liderul FCSB.

Interviu cu Rodion Cămătaru: „Craiova scârțâie”

- Domnule Cămătaru, cum vedeți situația din prezent a Craiovei? 
- E surprinzătoare, mai ales din prisma startului de sezon, când Craiova a jucat foarte bine. Chiar mă gândeam că o să câștige la pas acest campionat. Din păcate, au avut evoluții oscilante. Acest semn de slăbiciune care apare mereu în momentele-cheie spune multe lucruri despre echipă. 

- De ce credeți că a ajuns echipa aici?
- Au intervenit accidentările. Și plecarea lui Mihăilă la Parma a contat foarte mult, era un jucător important. După, sigur, pierderea lui Koljic, el chiar se bătea la titlul de golgeter al României. S-a simțit din plin lipsa lui. 

- Mai ales că nu a avut un înlocuitor pe măsură. 
- Ca atacant, golurile îți dau încredere. Eu știu foarte bine asta. Dacă nu înscrii, ai o stare care te face să greșești tot timpul. Mamut a venit ca o promisiune, nu ca o certitudine. După accidentarea lui Koljic, Craiova avea nevoie de un vârf consacrat, nu de un atacant de perspectivă, așa cum e Mamut. Trebuia adus un înlocuitor de aceeași valoare. 

- Sunt fotbaliști care v-au dezamăgit în ultima perioadă? 
- Jocul în sine scârțâie. Nu vreau să dau nume. Sunt greșeli mari în apărăre, vedeți cum se iau golurile, mijlocul nu mai e ce-a fost. Ceva s-a întâmplat acolo. 

- Ce anume? 
- Craiova este în mod evident pe o pantă descendentă. De fapt, mereu când a avut șanse la campionat, ocazia să treacă pe primul loc, a ratat! Aici se vede că nu e o echipă închegată. E greu să transferi jucători mulți și să câștigi campionatul imediat. Au nevoie de timp fotbaliștii, să joace împreună o perioadă mai lungă.

Rodion Cămătaru, despre noul antrenor al Craiovei: „Pe Cârțu nu-l mai interesează. Contra ar fi o soluție”

- Despre titlu se mai poate vorbi? 
- Nu vreau să cobesc acum, se poate întâmpla orice. Au șanse în continuare la campionat, se bat cu Steaua și CFR Cluj. Cine știe, poate cu noul antrenor vor avea o serie bună. Iar în play-off, câteva victorii legate te duc spre titlu. 

- Anticipați schimbarea lui Papură? 
- Când nu sunt rezultate, nu se schimbă jucătorii, ci antrenorul, normal. Mereu e așa. S-a dorit un șoc la echipă, să se dea un imbold. Mă așteptam cumva la această decizie. 

- Vedeți un tehnician potrivit pentru Craiova? 
- Deocamdată, nu știm ce dorește conducerea. Am văzut că se vehiculează numele lui Contra, de exemplu. E o idee. Sunt și eu curios pe cine vor pune. 

- Fanii probabil că și-ar dori revenirea lui Sorin Cârțu pe bancă. 
- Nu cred că mai vrea. Ar fi o soluție, sigur, are experiență Sorin, însă nu-l mai interesează, eu așa spun. Când ajungi la o anumită vârstă, fugi de stres.

198 de goluria înscris Cămătaru în 378 de partide în Divizia A, în tricoul Craiovei și al lui Dinamo

6 trofeea câștigat Cămătaru, toate cu U Craiova: două titluri ('80, '81) și patru Cupe ale României ('77, '78, '81, '83)

7 goluria înscris Cami în 47 de meciuri disputate în cupele europene: 6 pentru Știința, unul pentru Dinamo

Bobi Verdeș rememorează victoria obținută de Craiova în 2002, împotriva Stelei, scor 3-1

>

Citește mai multe articole despre Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.