Liga 1

Mihai Pintilii, aluzie oribilă după ce DDB a cerut un control antidoping: „Au ajuns niște suporteri să facă orice în țara asta. Au murit atâția jucători pe teren din nu știu ce cauze!”

FCSB, prin vocea antrenorului Toni Petrea și a delegatului Mihai Pintilii, a răspuns fanilor din programul DDB care au cerut un control antidoping înaintea meciului din această seară.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 03 februarie 2021

FCSB, prin vocea antrenorului Toni Petrea și a delegatului Mihai Pintilii, a răspuns fanilor din programul DDB care au cerut un control antidoping înaintea meciului din această seară.

  • Fanii-finanțatori din programul DDB au considerat obligatoriu un control antidoping la derby-ul cu FCSB și au lansat 6 acuzații grave la adresa rivalilor. Consideră că revenirea preparatorului Thomas Neubert, cel care a făcut celebre „punguțele cu lichid galben”, a adus o prospețime suspectă la formația patronată de Gigi Becali - toate detaliile, AICI.

„E o pierdere de timp și de bani, dar e dreptul lor, problema lor”, a declarat Toni Petrea la „Digi Sport Special”. „Au ajuns niște suporteri să facă orice în țara asta. Bine, e dreptul lor, la revedere! Însă de-asta am avut probleme mai mult noi decât ei (n.r. - ironic), și au murit atâția jucători pe teren din nu știu ce cauze”, a spus și Pintilii.

Mario Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo, neagă o implicare a clubului în această poveste: „Din partea echipei nu s-a cerut oficial un control antidoping. Dinamo nu are bani de așa ceva. E posibil să fi existat cererea din partea unui acționar (n.r. - DDB)”.

Cătălin Hîldan a crescut la Dinamo și a murit pe teren. Azi ar fi împlinit 45 de ani

Născut pe 3 februarie 1976, Cătălin Hâldan  a fost junior al lui Dinamo, într-o grupă cu care Ionuț Chirilă se mai mândrește și acum, campioană a României. El, Florentin Petre, Tararache, Cezar Dinu, Laurențiu Lică au ajuns să joace în prima ligă, din generația aceea. Hîldan, pe care Dinamo l-a împrumutat la Chindia Târgoviște după juniorat, a fost readus în Ștefan cel Mare de către Cornel Dinu. S-a impus ca titular, a mai purtat și banderola de căpitan și a făcut parte din cea mai bună formulă din istoria post-revoluționară a roș-albilor: Preda - Contra, Ciobotariu, Bătrânu, Florea - Fl. Petre, Hîldan, Lupescu, Iftodi - Mihalcea, Vlădoiu. 

Hîldan a decedat pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical pe care Dinamo îl juca în Oltenița. În minutul 74 al meciului a suferit un stop cardiac și s-a prăbușit pe gazon. Peluza galeriei a fost denumită „Cătălin Hîldan", în memoria fostului mijlocaș al „câinilor", și numele lui a devenit simbolul principal pentru suporterii „ultras" ai lui Dinamo

Tragedie și cu Ekeng

Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a murit din cauza unei probleme cardiace.

Dinamo - FCSB: echipele de start

Dinamo: Eșanu - A. Radu, Puljic, Bejan, St. Filip - Sorescu, P. Anton, Răuță, Fabbrini - G. Crețu - Nemec
Rezerve: Mitrovic - R. Grigore, Achim, Moldoveanu, Gueye, Ehmann, Gol, Mihaiu, Nepomuceno
Antrenor: Jerry Gane

FCSB: A. Vlad - Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic - Moruțan, Șut, Olaru - Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: Târnovanu - Crețu, Simion, Vukusic, Nedelcu, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă
Antrenor: Toni Petrea

 Spectacol pirotehnic înaintea meciului Dinamo - FCSB

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.