Fotbal   •   Liga 1   •   DINAMO

Planul de salvare pus la cale în culise la Dinamo: „Încearcă să mute datoriile de anul trecut pe anul acesta, pentru a intra din nou în insolvenţă”

Articol de Gazeta Sporturilor   —  joi, 04 februarie 2021

Dinamo, învinsă de FCSB miercuri seară, 0-1, se află într-o situație financiară delicată, iar fanii-acționari încearcă să salveze clubul de la faliment.

Pablo Cortacero, cel care a preluat clubul de la Ionuț Negoiță, nu a achitat datoriile către foștii jucători, către ANAF și către societățile lui Negoiță, iar datoriile pe care Dinamo le are de achitat ar depăși 5 milioane de euro.

Dinamo, din nou în insolvență?

Marius Niculae, fostul atacant al lui Dinamo, a dezvăluit că, din informațiile sale, conducătorii români din club și fanii acționari din programul DDB ar lucra la un plan prin care echipa să intre din nou în insolvență.


 „Momentan, suporterii ţin în viaţă acest club. Au plătit aproape la zi jucătorii înainte de acest meci. Nu sunt lucruri normale ca suporterii să plătească salariile.

Din informațiile mele, Dinamo se luptă să mute datoriile de anul trecut pe anul acesta, pentru a face pasul către insolvenţă. Astea sunt informaţiile neoficiale pe care le am. 

Trebuie să spună cineva: «Domnule, sunt doi, trei ani de reconstrucţie. O luăm de la zero şi cu asta basta». Măcar ştim ceva. Cred că ar fi momentul să înceapă de la zero”, a spus Marius Niculae conform TV Look Sport. 

DDB și Nicolae Badea astupă găurile de la Dinamo


Gazeta Sporturilor a scris în ianuarie despre planul celor de la DDB pentru a cere din nou insolvența lui Dinamo.

Ca să capete licența pentru stagiunea următoare, Dinamo va trebui să demonstreze la 30 aprilie că nu înregistrează datorii mai vechi de 1 ianuarie. Adică să achite totul pentru anul 2020. În capitolul acesta se înscriu și debitele rezultate din negocierile cu jucătorii străini care au părăsit clubul deja. Ei au bani de încasat pentru lunile pe care le-au petrecut printre „câini” în anul care a trecut.

Sarcina pe care și-au asumat-o asociația „Doar Dinamo București” și Nicolae Badea: să micșoreze pagubele, să scadă costurile cât pot în perioada următoare și să achite ceea ce trebuie să fie achitat pentru obținerea licenței. După licențiere, clubul va avea timp suficient să pornească o nouă insolvență.

Dacă ar fi pornit-o acum ar fi riscat și mai tare să rateze licența pentru sezonul viitor. Ar fi avut nevoie să parcurgă toată procedura într-un timp-record, astfel încât să aibă la 30 aprilie planul de reorganizare votat de către creditori și aprobat de către un judecător 

Nu exista nici o garanție în sensul acesta. În situația foarte probabilă în care ar exista contestații, procesul ar fi îngreunat și s-ar ajunge la retrogradare dacă la sfârșitul lunii aprilie nu ar fi bătută în cuie insolvența. 

Data trecută Dinamo a tăiat datorii de 16,7 milioane €!

Dinamoviștii au mai avut o insolvență, la scurtă vreme după ce clubul ajunsese la Negoiță. El a pornit reorganizarea în mai 2014 și societatea a ieșit din insolvență în septembrie 2015, curată, fără datorii. În mai 2014, când au cerut insolvența, „câinii” datorau 17,5 milioane de euro, din care au achitat numai 800.000 de euro. 

Restul sumei a fost curățată „din pix”, datorită procedurii pe care au aprobat-o și creditorii, și un judecător. Succesul reorganizării a fost pus la îndoială pe urmă de un dosar în care Negoiță și alte persoane implicate în procedura aceasta sunt acuzate de bancrută frauduluoasă.  

Bănuiala e că acționarul și oamenii lui ar fi ascuns bunuri ale clubului, astfel încât creditorii să accepte insolvența, să nu forțeze falimentul și executarea silită, vânzarea acelor bunuri pentru achitarea datoriilor către ei 

VIDEO Mario Nicolae anunță transferuri la Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.