Altele

Lecție de la unguri: Budapesta în TOP 20 cele mai sportive orașe din lume! Lider SURPRIZĂ: nu e nici Londra, nici Madrid, nici Roma

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Thursday, 04 February 2021

Un clasament anual al orașelor din lume care sunt cele mai asociate cu sportul a plasat Budapesta în top 20, în timp ce România nu a prins nici primele 50 de locuri.

„Clasamentul orașelor sportive” evaluează primele 50 de orașe sportive din întreaga lume pe baza unei analize cantitative a asocierii dintre sport și oraș 50%), combinată cu opiniile bazate pe percepție ale liderilor federațiilor sportive internaționale (25%) și ale mass-media internaționale (25%). Două surprize rezervă acest clasament: poziția orașului Budapesta în top 20 și cine obține locul 1, orașul american New York.  

Află top 20 cele mai sportive orașe, în galeria foto de mai jos:

+20 Foto
20. Toronto, foto: ballparksofbaseball.com

Două miliarde de euro reprezintă investiția realizată în fotbalul din Ungaria din 2011 până în prezent. Banii au venit din fonduri publice sau dinspre companii în virtutea unui proiect fiscal activ de 10 ani, prin care firmele private obțin facilități dacă direcționează către sport parte din profit. 

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.