Liga 1

VIDEO Viața de film a lui Sebastian Chitoșcă, cel mai nou „Faimos” de la „Survivor România”. De la FCSB, la vopsitor auto

+10 Foto
Sebastian Chitoșcă (28 de ani), cel mai nou concurent de la Survivor România, are o poveste de viață specială. Fostul mijlocaș de la FCSB a povestit de ce a renunțat la fotbal la doar 26 de ani.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 04 februarie 2021

Sebastian Chitoșcă (28 de ani), cel mai nou concurent de la Survivor România, are o poveste de viață specială. Fostul mijlocaș de la FCSB a povestit de ce a renunțat la fotbal la doar 26 de ani.

Sebastian Chitoșcă a debutat joi seara la „Survivor România”, în echipa „Faimoșilor”. Fostul fotbalist al celor de la FCSB și-a spus povestea anul trecut, într-o apariție la GSP Live. Acesta a relatat cum a devenit vopsitor auto și vlogger, a vorbit despre drama prin care a trecut fratele său.

>

Povestea lui Sebastian Chitoșcă, cel mai nou concurent de la Survivor

„Lipsa ofertelor concrete m-a făcut să mă las. După perioada de la FC Botoșani, unde am jucat un an și 3 luni, peste 30 de meciuri în Liga 1, mă așteptam ca următorul sezon să fiu titular incontestabil la ei, mai ales că veneam după o perioadă de inactivitate la FCSB și muncisem mult. Munca pe care am depus-o până atunci mă așteptam să fie răsplătită. Cariera mea a luat-o în jos din acel moment. A venit domnul Liviu Ciobotariu antrenor și n-am mai fost introdus pe teren, decât foarte puțin, aruncat 10 minute pe finalul meciurilor”, a spus Chitoșcă, la GSP Live.

Sebastian Chitoșcă, de la Survivor: „Mă antrenam nebunește la FCSB”

Chitoșcă a povestit ulterior de ce nu a reușit la FCSB, echipă la care a ajuns în ianuarie 2016, în schimbul a 50.000 de euro: „Mă antrenam nebunește la FCSB, crezând că prind și eu un meci. Am jucat cu Foresta în Cupă, după o perioadă petrecută la echipa a doua. 

MM Stoica venea la noi și mă dădea exemplu. La două zile după meciul ăsta, m-am accidentat. A fost o mocirlă infernală acolo, un teren greu. După, am mers pe un sintetic cu echipa a doua și m-am accidentat. S-a rupt totul de acolo”.

TOP 10 concurenți de la Survivor România: cum arată punctajul

+10 Foto
LOCUL 10: Cătălin Moroșanu, 56% victorii

Sebastian Chitoșcă, de la vopsitor auto, la Survivor România

După aventurile eșuate de la Botoșani și FCSB, Chitoșcă s-a văzut nevoit să caute un loc obișnuit de muncă. A fost la un pas să joace la CSA Steaua, aventură stopată forțat de incidentul regretabil prin care a trecut fratele său.

„După ce am plecat și de la Botoșani, mă așteptam să-mi găsesc o echipă de Liga 1, chiar una mai slab cotată. Nu a fost așa, cu oricine am luat legătura mi s-a spus că le pare rău, pentru că folosesc fotbaliști U21 pe pozițiile mele. Am mai stat o perioadă crezând că plec afară. Am primit niște propuneri din Uzbekistan, ți-era și frică să pleci pe acolo.

N-am alergat niciodată după salarii mari, la Steaua și Botoșani am avut 3.500 de euro/lună. Am spus că nu se poate așa, să ajungi să joci pe 1.000 de euro în fotbal... e o sumă foarte mică. Atât primeam eu din Liga 2. Nu am acceptat.

În ultima fază, a venit propunerea de la CSA Steaua, 80 de milioane pe lună. Am fost de acord, pentru că era ultima opțiune. După, a venit nebunia cu fratele meu și nu am mai putut. El a venit în concediu acasă, a fost la un restaurant în Piatra Neamț. În urma unui conflict, a primit un pumn, a căzut cu capul pe marginea terasei de lemn și a intrat în coma de gradul 4. L-au stabilizat foarte repede, l-au transferat de urgență la Iași și, după aceea, a urmat chinul. Nu mai e același om acum.

Imediat, eu am plecat în Germania. Am lucrat într-o vopsitorie auto, am mers două luni la jobul respectiv și mi-a plăcut foarte mult meseria. Am învățat-o chiar foarte bine, mă pricepeam. Patronul respectiv a închis firma însă, iar ulterior am lucrat 4 seri alături de tatăl meu la o fabrică de sushi. Mi-era foarte greu să-l văd pe tata la 56 de ani că lucrează pentru alții. 

Acum, am un canal de YouTube. Jucându-mă pe calculator și având prieteni în domeniul asta în ultimul timp, prietenii mi-au spus să încerc. Cred că am 7 sau 8 zile de când am început și deja am 11 mii de abonați. E extraordinar! Clipul meu în care povestesc de ce m-am lăsat de fotbal are 60.000 de vizualizări”, a declarat Chitoșcă.

Citește și alte știri despre Survivor România. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.