Liga 2

EXCLUSIV Ianis Zicu, dezvăluire dureroasă: „Vă spun o realitate... Am probleme și acum, sper să nu ajung la proteză!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 06 februarie 2021

Ianis Zicu (37 de ani), antrenorul celor de la Farul, fost atacant al lui Dinamo și Rapid, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Ianis Zicu invitat a fost difuzată pe 2 februarie 2021.

Ianis Zicu a vorbit despre regrete, problemele medicale pe care le-a avut, dar și despre Mirel Rădoi și echipa națională a României, care în scurt timp va începe preliminariile pentru Campionatul Mondial de anul viitor din Qatar.

- Cel mai mare regret al tău?
- E legat de echipa națională și de Euro 2008. Am jucat în campania aia, ne-am calificat la Euro 2008, domnul Pițurcă mi-a spus că dacă voi juca după accidentarea la genunchi, din februarie, până în mai voi merge și la Euro. N-am reușit lucrul acesta, m-am operat din nou și am pierdut acest Euro, care era unic în viața mea.

Ianis Zicu, dezvăluire dureroasă: „Am probleme și acum, sper să nu ajung la proteză!”

>

- Ai avut ghinion cu această accidentare!
- M-a ținut departe atâția ani de fotbal, de stadion, de plăcerea de a juca. Am și trăit o perioadă grea la Dinamo pentru că oamenii nu înțelegeau ce problemă mare aveam la genunchi. Spun o realitate acum! Nu aș fi mers la ȚSKA Sofia dacă aș fi avut genunchiul sănătos, mai ales că eram golgeterul României.

- Adică?
- Dacă mă duceam în altă parte nu treceam vizita medicală! Asta e realitatea... Când făceam controlul medical nu-l treceam niciodată pentru că genunchiul meu nu arată bine deloc.

- Ai și acum probleme?
- Am, da! Peste 20 de ani sper să avanseze medicina și să nu ajung la proteză... Când am făcut ultima operație, în Belgia, mi s-a spus că șanse să mai joc sunt cinci la sută! D-asta sunt bucuros pentru ce am realizat după 27 de ani. Atunci mi-a venit mintea la cap.

Din punct de vedere tactic, cel mai bun antrenor cu care am lucrat e Cesare Prandelli. Dintre români, Răzvan Lucescu, Victor Pițurcă și Ioan Andone.
- Ianis Zicu

Ianis Zicu, despre șansele României de a se califica la CM 2022

- Șansele să ajungem la Mondial cum le vezi?
- Este greu. Chiar și cu echipele mici, pe care le considerăm noi, din urna a patra sau a cincea. Avem nevoie de efort și de șansă. Dacă pornești bine în primele meciuri ai moral să reușești. Dar noi suntem genul de echipă care dacă trece printr-un eșec nu poate să mai crească.

- De Mirel Rădoi ce părere ai?
- Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar Rădoi trebuia să mai rămână la echipa de tineret. A avut însă o șansă unică să preia echipa națională. Dan Petrescu sau Olăroiu au fost căutați, dar n-au putut să vină. Mulți antrenori ziceau "da" dacă erau chemați. Acum e ușor de spus că s-a grăbit Rădoi.

Nu visez să fiu antrenorul reprezentativei în următorii 20 de ani. Nu cred că aș fi pregătit să gestionez situația la echipa națională. Acolo e chestie de experiență, de ochi, să ai valoare să faci selecția bine și să reușești.
- Ianis Zicu

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.