Liga 1

FCSB - Clinceni 0-1 » Academica produce surpriza pe Arena Națională! Roș-albaștrii, primul eșec după 8 MECIURI în Liga 1

Academica Clinceni a produs surpriza rundei #22 din Liga 1 și a învins-o pe FCSB, scor 1-0, pe Arena Națională!

Articol de Remus Răureanu  —  duminică, 07 februarie 2021

Academica Clinceni a produs surpriza rundei #22 din Liga 1 și a învins-o pe FCSB, scor 1-0, pe Arena Națională!

FCSB - Clinceni 0-1. Cronică de Remus Răureanu: „Pierzătorii perfecți”

Roș-albaștrii au jucat foarte slab împotriva Clincenilor și coboară de pe primul loc dacă CFR câștigă mâine la Botoșani. Talentul din lotul lui Becali nici nu a contat, oaspeții s-au apărat perfect și au înscris ca urmare a unui corner.

Ciunciukov e tehnic și cam haotic, Adi Popa e insistent și își terorizează adversarii pe care-i bâzâie încontinuu. Clincenii arată că se poate juca împotriva FCSB-ului și altfel decât să te baricadezi și să aștepți finalul cu 0-0 pe tabelă.

Gigi s-a plictisit după o repriză

Ilfovenii pasează, controlează acțiunile atunci când ies din apărare, nu bubuie mingea la întâmplare. Atacurile lor chiar contează. Popa aruncă balonul în careu de pe stânga și Rusescu ratează o șansă imensă. Pe Raul l-a încurcat și Ciunciukov, care nu a nimerit mingea, exact în fața atacantului român. Liderul tremură în apărare și suferă în atac din cauza unei crize de idei. Olaru, Tănase, Coman sunt previzibili, Moruțan ține prea mult balonul și caută să păcălească, simulează ori de câte ori are ocazia. Supertehnic și spectaculos, Olimpiu tot mai arată ca un junior când se vaită după fiecare contact mai tare. 

Becali caută să-și reformeze echipa cu trei schimbări efectuate imediat după pauză. E sacrificat și nou-venitul Haruț. Vukusici e printre oamenii ridicați de pe bancă, dar nu soluțiile de rezervă de la FCSB au efect, oaspeții se descurcă din ce în ce mai bine. La o centrare din corner, Jutric câștigă duelul cu Ovidiu Popescu și trimite mingea în poartă cu o lovitură de cap excelentă, sigură.

Profită CFR luni, cu Botoșani?

Albii se retrag tot mai mult ca să protejeze avantajul, roș-albaștrii domină la întâmplare, cu centrări și cu acțiuni pe care le încearcă fiecare jucător pe rând, fără vreun plan clar. Pe contraatac, Perianu îl oprește pe Cordea cu un fault la limita dintre galben și roșu. Arbitrul scoate doar "galbenul" și o păstrează pe FCSB în joc. 

Octavian Popescu, Tănase și Moruțan nu au soluții în fața unor adversari care se apără foarte jos, în careu, și nu pot să fie surprinși, pentru că nu există spații de exploatat. Ce trece de apărare e oprit de portarul Vâlceanu, foarte concentrat și sigur în intervenții. Muncitori și curajoși, ilfovenii iau toate punctele. Trupa lui Becali riscă să coboare sub CFR în clasament și să mai petreacă un sezon alergând după clujeni.

Patriche s-a accidentat, Jutric a marcat

Poenaru a fost obligat să-l înlocuiască în minutul 59 pe căpitanul Răzvan Nichita-Patriche. Fundașul central a suferit o leziune musculară și a trebuit să iasă. În locul lui a intrat Jutric, un stoper bosniac care mai apăruse în 20 de partide din sezonul acesta. Jutrici, 24 de ani, a și înscris în prima fază în care a fost implicat, cu o lovitură de cap. El a ajuns la Clinceni astă-vară de la Doxa, din Cipru.

Clasament Liga 1

FINAL » FCSB - Clinceni 0-1

FCSB - Clinceni: echipe de start

FCSB: A. Vlad - Ov. Popescu, Haruț, Miron, Radunovic - Moruțan, Simion, D. Olaru - Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: Straton, Crețu, Panțîru, Nedelcu, Cristea, Buziuc, Perianu, Oaidă, Vukusic
Antrenor: Toni Petrea

Clinceni: Vâlceanu - Pashov, Patriche, Gardoș, Pîrvulescu - Ad. Popa, Moulin, Ventura, Cordea - Chunchucov, Longher
Rezerve: Ureche, Achim, Chandarov, Rusescu, Markovic, Jutric, Andronic, Cebotaru, Dumitriu
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: „Arena Națională” (București)
Arbitru: Lucian Rusandu / A1: Mircea Grigoriu, A2: Stelian Slabu

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.