Liga 1

VIDEO EXCLUSIV Povestea incredibilă a transferului ratat de Nicolae Mitea la Barcelona: „Mi-a furat actele din mașină și a fugit!”

+35 Foto
FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 07 februarie 2021

Ionuț Chirilă, fost antrenor în Liga 1, a vorbit la GSP LIVE despre cariera lui Nicolae Mitea și a povestit cum acesta a ratat transferul la Barcelona.

Fost tehnician la juniorii lui Dinamo, Chirilă a povestit cum în 2001 Barcelona era gata să semneze cu Mitea, care avea 16 ani, dar fotbalistul a fugit din Catalunya și a fost îndreptat de Giovanni și Victor Becali către Dinamo.

VIDEO Ionuț Chirilă: „Mitea a furat actele și a fugit din Barcelona”

>

„Mitea era la Barcelona și poate cursul vieții lui era altul. Nu ai ce face dacă un jucător te minte, depinde de caracterul lui. A ajuns bine, la Ajax. Dar era la Barcelona și a fost selecționat de Bernd Schuster. Urma să se antreneze cu Saviola, Rivaldo... Asta e.

El mi-a luat actele. Cine altcineva? El a plecat. Eu aveam documentele lui, potrivit cărora era jucător liber. Copos nu a știut că valorează mai mult de 200 de de dolari, nu a vrut să-i dea acest salariu.  Mitea a devenit liber, avea hârtie de la Comisiile FRF.

Barcelona a văzut hârtia și a zis că legitimează jucătorul și că semnează contractul. El era liber. Eu eram cu el la Barcelona în hotel. Și Mitea a plecat. Eram în 2001, avea 16 ani. Nu știu unde a plecat. Actele erau în mașină. A luat actele și a lăsat portbagajul deschis și mașina deschisă. Parcă era o bombă. M-a vândut. După și-a prezentat scuzele și a zis că a fost greșeala carierei lui.

Frații Becali l-au legitimat la juniorii lui Dinamo, el putea fi legitimat și la Steaua. I-am zis lui Gigi că va face multe milioane și putea să-l înregistreze înainte. Lumea nu înțelegea ce valoare are. Dar a ajuns la Dinamo, la Ajax. Dacă rămânea la Barcelona, cariera lui era alta. Dacă scrie Barcelona pe legitimația ta, ziua următoare te caută 30 de echipe, fără să știe dacă n-ai vreo mână sau vreun picior”, a spus Chirilă la GSP LIVE.

Ajuns la 35 de ani, Mitea și-a încheiat cariera când avea 26 de ani, pe 25 septembrie 2011.  Acesta i-a început cariera de fotbalist profesionist la Dinamo, iar la vârsta de 18 ani a fost transferat de Ajax A stat 5 ani în Olanda, iar în sezonul 2008-2009 s-a întors la Dinamo, unde n-a rupt gura târgului. În 2010 s-a dus la Ionikos, apoi la Petrolul și ultima echipă cu care a semnat a fost Concordia, însă n-a debutat pentru ilfoveni.

Ultima oară a îmbrăcat tricoul Petrolului, într-un 1-5 chiar pe ”Ilie Oană” în fața lui Dinamo, partidă în care și înscris.

11 goluriîn 53 de meciuri are Mitea în 5 sezoane la Ajax

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.