Tenis

Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 6-1 » Calificare fără emoții în turul 2 la Australian Open

+8 Foto
Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) debutează luni, 8 februarie, la Australian Open 2021, primul turneu de Grand Slam al anului, cu Lizette Cabrera (23 de ani, 140 WTA)

Articol de Roxana Fleșeru  —  luni, 08 februarie 2021

Simona Halep a învins-o clar pe Lizette Cabrera, scor 6-2, 6-1, și s-a calificat fără emoții în turul 2 la Australian Open. 

Simona Halep a început al patruzeci și unulea turneu de Grand Slam al carierei cu o victorie confortabilă în fața australiencei Lizette Cabrera. A fost genul de partidă care să o ajute pe Simona să navigheze peste emoțiile debutului, să-și fixeze reperele și să-i mai acorde un pic de timp spatelui său pentru a se reface complet.

Fără vreo lovitură care să rupă norii, Cabrera nu a putut să fie la înălțimea ocaziei. Simona s-a desprins repede în primul set impunându-și jocul și ducând scorul la 4-0. Serviciul a funcționat, loviturile sale au mângâiat tușele, chiar dacă uneori s-au zărit mici rețineri în deplasare. Fostul lider mondial a încercat de toate în prima parte, chiar și scurtele, iar reușita a fost de cele mai multe ori de partea sa. După 26 de minute, Halep strânge pumnul pentru un 6-2 rotund.

Simona Halep, fără milă și în setul 2

În setul al doilea, Lizzette a reușit să mai scuture un pic din greșeli, să fie mai puțin mai agresivă, însă au fost doar câteva lovituri, fără constanță. Simona Halep a fost mereu în control și a rezolvat fiecare problemă ivită. A clipit doar o dată, când a trebuit să închidă partida, în game-ul al șaselea, dar a reușit să repare totul imediat și să se impună cu 6-2, 6-1.

Cu această victorie, Simona bifează a șaptea ediție de Australian Open în care trece de primul tur. Miercuri, ea se va duela pentru un loc în turul al treilea cu Ajla Tomljanovic, 72 WTA, de data aceasta e o jucătoare pe care o cunoaște și pe care a învins-o în toate cele trei întâlniri de până acum.

FINAL » Simona Halep - Lizette Cabrera 6-2, 6-1

BREAK CABRERA, dar Simona închide setul și meciul cu un nou break. 
BREAK HALEP, 5-0: Simona se îndreaptă spre turul secund din Australian Open, după un break la zero
BREAK ȘI GAME HALEP, 4-0: După un game disputat, Simona se desprinde, apoi confirmă cu un game de serviciu fără emoții;
GAME HALEP, 2-0: Simona câștigă cu greu game-ul, Cabrera a forțat, a avut mingi de break, dar serviciul a salvat-o pe Halep;
BREAK HALEP, 1-0: După un prim set de doar 27 de minute, Simona reia forcingul.

SET SIMONA HALEP, 6-2
GAME CABRERA 5-1: australianca reușește să puncteze pe tabelă, după câteva lovituri la limită încercate de Simona;
BREAK și GAME HALEP 4-0: Start excelent pentru Simona;
GAME HALEP, 2-0: Supravegheată de Darren Cahill, jucătoarea noastră își adjudecă serviciul la zero. 
BREAK HALEP, 1-0: jucătoarea noastră speculează emoțiile adversarei și nu pierde timpul, break rapid pentru Simo! 
START: australianca a ales să servească.

Simona Halep se pregătește să intre pe teren. Jucătoarea noastră a acuzat unele probleme fizice după turneul pregătitor de la Melbourne, dar pare concentrată și fără dureri la încălzire. „Aș asemăna-o pe Simona cu Djokovic, atât ca joc, cât și ca temperament. Se hrănește cu uralele publicului”, a notat Mats Wilander în studioul Eurosport.

  • Simona Halep este a doua favorită de la Australian Open. În primul tur, sportiva noastră o va înfrunta pe Lizette, beneficiara unui wild card. 
  • Este prima întâlnire dintre cele două tenismene.
  • Australianca Lizette Cabrera nu a intrat până acum în top 100 WTA. Cea mai bună poziție: 119, atinsă anul precedent. Este pentru a 5-a oară prezentă pe tabloul principal de la Australian Open.
Cabrera a împlinit în decembrie 23 de ani @Getty

Miki Buzărnescu, meci fabulos cu Bianca Andreescu

Simona Halep, traseu virtual la Australian Open 2021

  • turul 2: Ajla Tomljanovic
  • turul 3: Veronika Kudermetova
  • optimi: Iga Swiatek / Elena Rybakina
  • sferturi: Serena Williams
  • semifinale: Naomi Osaka / Garbine Muguruza
  • finala: Ashleigh Barty / Sofia Kenin / Elina Svitolina

Simona Halep, gata de Australian Open 2021

Citește mai multe știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.