Liga 1

FC Botoșani - CFR Cluj 2-1. FOTO+VIDEO Campioana ratează șansa de a trece peste FCSB » Prima înfrângere pentru Iordănescu! Clasamentul actualizat

+38 Foto
FC Botoșani - CFR Cluj / foto: Ionuț Tabultoc

Articol de Ionuț Tăbultoc (foto)  —  luni, 08 februarie 2021

CFR Cluj a bifat prima înfrângere în „era Edi Iordănescu”, 1-2 în deplasare cu FC Botoșani, ratând șansa de a trece pe primul loc. „Feroviarii” au început ca din tun, dar s-au împotmolit până la final pe terenul groaznic din Moldova.

Campioana en titre a primit un cadou nesperat aseară, după victoria Clinceniului cu FCSB, 1-0, și avea nevoie de trei puncte pentru a-și redobândi fotoliul de lider în Liga 1. Iar meciul a început excelent pentru CFR. Debeljuh, în minutul 2, a reușit al șaptelea gol al sezonului, șutând necruțător de la marginea careului. Nicio șansă pentru Hankic, startul perfect pentru ardeleni. 

Mihai Roman, MVP în FC Botoșani - CFR Cluj 

CFR Cluj își făcuse un renume din ușurința cu care reușea să-și conserve rezultatele, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat și la Botoșani. Asta pentru că Mihai Roman, trimis pe teren în minutul 7, în locul puștiului Caia, și-a adus aminte de ce a fost la un moment dat în curtea unei echipe din Ligue 1, Toulouse. În doar șase minute, fotbalistul trecut și pe la FCSB a făcut șah mat campioana. 

Trupa lui Croitoru a egalat în minutul 31, când Enriko Papa a „plutit” la o fază fixă executată de Roman și l-a învins pe Bălgrădean. Peste doar șase minute, Mihai Roman a fost omul potrivit la momentul potrivit. A profitat de respingerea lui Bălgrădean și a împins mingea în poartă, gol care i-a făcut pe moldoveni să intre în avantaj la pauză. 

CFR Cluj pleacă fără puncte din Moldova

Repriza secundă a fost istovitoare pentru CFR. Fotbaliștii campioanei au avut de înfruntat gazonul dificil, dar și o apărare din ce în ce mai compactă a oaspeților. Băieții lui Edi Iordănescu au forțat egalarea, au atacat cu toate liniile, dar n-au fost prea inspirați la finalizare, plecând de la Botoșani fără niciun punct.

VIDEO Așa au sărbătorit botoșănenii victoria:

Clasament Liga 1

 FC Botoșani - CFR Cluj 2-1

FC Botoșani - CFR Cluj: echipele de start:

FC Botoșani: Hankic - Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu - Papa, J. Rodriguez, Ongenda - Caia, Al Mawas, Keyta
Rezerve: Ed. Pap, Holzmann, Tîrcoveanu, Florescu, Croitoru, Ashkovski, Plămadă, M. Roman, Fili
Antrenor: Marius Croitoru 

CFR Cluj: Bălgrădean - Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Deac, Hoban, M. Gîdea - Chipciu, Debeljuh, V. Costache
Rezerve: Sandomierski, Susic, Latovlevic, Ben Youssef, L. Aurelio, Carnat, Ad. Păun, M. Pereira, Rondon
Absenți: Itu (suspendat), Cestor (accidentat)
Antrenor: Edward Iordănescu

Stadion: „Municipal” (Botoșani) 
Arbitru: Horia Mladinovici / A1: Marius Marica; A2: Florin Neacșu

VIDEO Imagini de la Botoșani: gheață pe marginea terenului

Terenul nu s-a prezentat în cele mai bune condiții. A nins la Botoșani în ultimele ore, iar suprafața de joc a fost extrem de moale. Mai mult, gheața care a fost îndepărtată de pe teren s-a afat pe marginea terenului, un pericol pe care jucătorii au încercat din răsputeri să-l evite. 

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.