Tenis

Serena Williams, prima controversă la Australian Open. Ce semnifică, de fapt, costumația excentrică în care a apărut pe teren

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 08 February 2021

Americanca Serena Williams, 39 de ani și loc 11 WTA, și-a făcut un obicei din a afișa ținute neobișnuite la turneele de Grand Slam. Acum, a adus un omagiu unei atlete cu un palmares controversat. 

Pe lângă jocul solid, Serena a atras toate privirile cu ținuta ei. Americanca a venit într-un costum mulat, în trei culori, roșu, roz și negru, care i-a acoperit un picior, lăsându-l descoperit pe celălalt.

La conferința de presă, americanca a descifrat misterul. Serena a explicat că ținuta a fost realizată de cei de la Nike ca un omagiu pentru Florence Griffith Joyner, atleta care deține încă recordurile la 100m și 200m, bifate în 1988. „Am fost inspirată de ea, o atletă extraordinară, am urmărit-o când eram mică și i-am urmărit ținutele. Nike s-a gândit la această ținută și mi s-a părut incredibilă”, a explicat Serena. 

Cine a fost Florence Griffith Joyner, modelul Serenei Williams

Totuși, Florence Griffith Joyner a fost o atletă controversată. Timpii scoși la Olimpiada de la Seul, de 10.54 secunde pentru 100 de metri și 21.34 secunde pentru 200 de metri, încă nu au fost bătuți de nimeni. FloJo a murit în somn, când avea 38 de ani, după o criză epileptică severă. 

Mai mulți oameni implicați în atletism au spus după moartea ei că avea o problemă gravă cu steroizii și cu consumul de hormoni de creștere. În ciuda acestui fapt, FloJo nu a fost testată niciodată pozitiv în cariera care s-a încheiat abrupt în 1989, la un an după recorduri. The Sun notează că nimeni nu a reușit să se apropie de performanțele ei, nici măcar Marion Jones, celebra atleta americană prinsă dopată și a pierdut 5 medalii olimpice. 

Serena Williams și Maria Sharapova sunt cele mai bogate femei din sport, dar locul 3 este o surpriză absolută!

Cu ocazia finalului de 2020, Yahoo Finance a întocmit topul celor mai bogate sportive din istorie. Primele trepte ale podiumului sunt ocupate de Serena Williams (39 de ani) și Maria Sharapova (33), dar al treilea nume din ierarhie este o surpriză totală.

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.