Liga 1

FCSB și-a găsit stadion! Echipa roș-albastră a făcut cerere oficială: „Avem o solicitare de la domnul Argăseală”

FOTO: facebook.com/academicaclinceni2015

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 09 februarie 2021

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a dezvăluit azi, într-o conferință de presă, că FCSB vrea să joace pe stadionul „Arcul de Triumf”.

Stadionul modernizat pentru EURO, care era folosit până acum doar pentru meciurile de rugby, ar putea găzdui și partide de fotbal, dacă cererea făcută de FCSB, care în prezent joacă pe „Arena Națională” va fi acceptată.

FCSB vrea să joace pe „Arcul de Triumf”

„Avem o solicitare de la domnul Argăseală pentru închiriere. E singura solicitare până acum. De la rugby, deși ne tot fâțâim și protestăm, nu avem nimic pe masă. Chiar și astăzi rugby-ul este o prioritate pentru mine. Încă nu am dat răspuns pentru domnul Argăseală. Cred că încă 4-6 luni durează doar să obținem avizele, nu înseamnă că mâine putem intra pe stadion. 

Ne organizăm, ne facem echipa și începem să administrăm, dar prioritate va avea rugby-ul”, a spus Eduard Novak, în conferința de presă.

+30 Foto
FOTO: Vlad Nedelea

MTS și Federația dispută Stadionul Arcul de Triumf

Recent, Ministerul Tineretului și Sportului a lansat proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea stadionului Arcul de Triumf în administrarea exclusivă a MTS, fapt care i-a revoltat pe șefii din Federația Română de Rugby. 

„Suntem de-a dreptul consternaţi de această poziţionare şi vom lua toate măsurile legale şi umane pentru a evita această nouă naţionalizare pusă la cale de MTS. Îi asigurăm pe toţi cei care nu vor să ţină cont de documente şi de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula şi vom lupta pentru stadionul nostru”, a fost comunicatul emis de cei din Federația Română de Rugby.

Caracteristici stadion „Arcul de Triumf”

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de rugby, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP;
  • Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro

1927e anul în care s-a jucat fotbal ultima oară pe stadionul „Arcul de Triumf” 

VIDEO  Răzvan Burleanu: „Ne dorim ca la meciul cu Germania să avem fani în tribună, până la 30% din capacitate"

>

Citește mai multe știri despre stadionul „Arcul de Triumf”: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.