GSP special

Filmul „Colectiv”, pe lista scurtă la două categorii la Oscar: „Cel mai bun documentar” și „Cel mai bun film străin”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 10 February 2021

Filmul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau după investigația Gazetei Sporturilor, a intrat pe lista scurtă la două categorii ale premiilor Oscar: „Cel mai bun documentar” și „Cel mai bun film străin”.

Pelicula despre incendiul din clubul Colectiv a concurat cu 238 de documentare și filme artistice din 93 de țări și a reușit o performanță unică în istoria cinematografiei românești: să ajungă pe lista scurtă la două categorii ale celor mai râvnite premii din industrie, scrie Libertatea

De pe această listă scurtă de 15 filme se vor alege, pe 15 martie, cele cinci nominalizări pentru Gala Premiilor Oscar, care va avea loc pe 25 aprilie.

(Colectiv) rezonează în orice oraș sau țară unde cei slabi și în nevoi suferă în timp ce cei bogați devin și mai bogați și unde nici cel mai îngrozitor scandal nu poate să-i facă pe oamenii să iasă din apatie și să meargă la urne.
- The Los Angeles Times despre documentarul românesc Colectiv

VIDEO Trailer-ul documentarului „Colectiv”

Articolele GSP au ajuns în sute de publicații din toată lumea

Investigațiile jurnalistice ale Gazetei Sporturilor de după Colectiv, care au tratat corupția din sistemul de sănătate până la vârful puterii politice, fuseseră citate internațional și înainte de apariția documentarului Colectiv.

Dar, odată cu lansarea acum un an a filmului, Gazeta Sporturilor a ajuns la un nivel de prezență în presa internațională și în mediile publice și jurnalistice neatins niciodată de vreo publicație din România.

„Un ziar de sport are puterea, se pare, să remodeleze o societate”, scrie recent revista britanică Empire.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.