Tenis

EXCLUSIV CTP, după „thrillerul” Simona Halep - Ajla Tomljanovic: „Meciul nu a fost câștigat de a noastră!”

Articol de Alexandru Barbu  —  Wednesday, 10 February 2021

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o pe Ajla Tomljanovic (27 de ani, 72 WTA), scor 4-6, 6-4, 7-5 , în turul II la Australian Open 2021. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat confruntarea, pentru GSP.ro, la câteva minute după final.

  • În turul III, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA), care tocmai a trecut de compatrioata Varvara Gracheva (20 de ani, 97 WTA), scor 5-7, 6-2, 6-2.

CTP, după Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5: „Meciul a fost pierdut de Tomljanovic”

„Tomljanovic a jucat un tenis excepțional, meciul ea l-a pierdut, nu l-a câștigat Simona. Cu toată dragostea pentru Halep, dar a fost un meci pierdut de Ajla. Nu doar în fața Simonei de astăzi, ci în fața celor 10 de ani în care Simona a fost în vârful tenisului, în top 10. Asta s-a văzut, capacitatea Simonei, trecută prin atâtea momente critice, de a rezista sub gloanțe. Așa a reușit Simona să câștige, să nu se enerveze. E pericolul cel mai mare, să joci cu o adversară mult mai jos clasată decât tine și să vezi că joacă excepțional. 

Tomljanovic a făcut niște mingi de generic! A fost mult mai agresivă decât Simona, a încercat mult mai mult, scurte excepționale. De fapt, toate scurtele ei s-au transformat în puncte! A lovit la linie, decisiv, și-a asumat riscuri. Un tenis spectaculos! Meritul Simonei este că a reușit să uite că este Simona Halep. Dacă s-ar fi gândit prea mult la ideea «Fata asta nu are bunul simț să piardă în fața capului de serie #2», ar fi fost ea pierdută. 

A fost un punct emblematic la 5-5, în setul decisiv, când Tomljanovic a reușit una dintre multele ei mingi pe linie. A reușit să prindă niște tușe la milimetru! Și norocul a contat, bineînțeles, tenisul nu e șah. Simona a izbutit însă să le ridice in-extremis, iar Tomljanovic a greșit ultima lovitură, un drive-vole. Acela a fost punctul emblematic. 

E un meci de mare folos. Astfel de partide câștigate foarte greu, după o bătălie crâncenă, pot propulsa jucătoarele în turneu, în special jucătoarele mari. Știu să se mobilizeze, să folosească astfel de meciuri grele, în primele tururi, în fața unor jucătoare mai slab cotate”, a declarat CTP pentru GSP.ro.

A fost singura posibilitatea pentru Tomljanovic, să riște, să joace la linie. Sunt zile în care îți intră la milimetru, altele în care mingea se duce afară. A avut un psihic foarte bun australianca, a reușit probabil cel mai frumos meci al ei din carieră. Legat de duelul următor al Simonei, cred că are prima șansă împotriva rusoaicei Kudermetova, deși nu va fi ușor
Cristian Tudor Popescu

La 2-5 în decisiv m-am relaxat. Echipa mi-a zis că așa trebuia să joc tot meciul. Uneori, când simt că meciul e terminat, doar încerc să joc ca și cum nu aș avea nimic de pierdut. Ea avea un avans mare și am zis că trebuie să mă relaxez și să fac lucrurile mai bine
Simona Halep, la conferința de presă

Citește mai multe articole despre Australian Open:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.