Tenis

VIDEO Campioana en-titre a fost eliminată de la Australian Open și a apărut plânsă la conferință: „Mai pot rămâne la acest nivel?”

+9 Foto
Sofia Kenin (22 de ani, 4 WTA), campioana din 2020 de la Australian Open, a fost eliminată în turul secund de Kaia Kanepi (35 de ani, 65 WTA), scor 3-6, 2-6.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 11 februarie 2021

Sofia Kenin (22 de ani, 4 WTA), campioana din 2020 de la Australian Open, a fost eliminată în turul secund de Kaia Kanepi (35 de ani, 65 WTA), scor 3-6, 2-6.

Kaia Kanepi a avut o zi de grație. Jucătoare cu un arsenal bogat, cu lovituri extrem de puternice și un serviciu de top, estona nu i-a oferit nicio șansă campioanei din 2020. Kanepi a servit 10 ași, a avut nervii tari în momentele cheie, salvând toate cele 7 mingi de break ale adversarei, și a închis partida în doar 65 de minute. În șaisprezecimile de finală va juca împotriva Donnei Vekic (33 WTA).

Australian Open. Kaia Kanepi, sperietoarea jucătoarelor de top

Stilul agresiv, de totul sau nimic, a transformat-o pe Kanepi într-o sperietoare a jucătoarelor de top. Victoria împotriva lui Kenin este a 8-a din carieră împotriva unor adversare de top 10. Asta numai la turneele de Grand Slam.

Kaia Kanepi are o victorie și împotriva Simonei Halep, în primul tur de la US Open 2018. Estona se impunea categoric, scor 6-2, 6-4.

Sofia Kenin, eliminată de la Australian Open 2021

Sofia Kenin nu și-a putut reține lacrimile după meci. A apărut la conferința de presă cu ochii roșii. 

A fost evident că nu mi-am găsit ritmul. Am avut prea multe emoții, am fost nervoasă. Nu îi iau din merite, Kaia a jucat foarte bine. A venit cu niște lovituri excelente. A avut un plan foarte bine pus la punct. Nu mi-am putut face jocul. 

Nu am putut face față presiunii. E clar, nu sunt obișnuită cu așa ceva. Trebuie să îmi dau seama cum pot rămâne la acest nivel. Toată lumea mă întreabă dacă mă văd câștigând din nou un turneu de acest nivel. Evident că le răspundeam că da. Dar jucând ca astăzi, nu pot
- Sofia Kenin, după eliminarea de la Australian Open 

VIDEO. Sofia Kenin, în lacrimi după eliminarea de la Australian Open

Citește și alte știri de la Australian Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.