Cupa Romaniei

Penalty după câteva secunde în Botoșani - Craiova! Bîrsan le-a refuzat eronat o lovitură de pedeapsă gazdelor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 11 februarie 2021

CS Universitatea Craiova a deschis scorul prin Alex Cicâldău, după un penalty obținut în minutul 1, al meciului cu FC Botoșani, din optimile Cupei României.

La doar câteva secunde după startul meciului, Andrei Ivan a primit o pasă pe poziție viitoare, i-a luat fața lui Eduard Florescu și a preluat mingea excelent. Atacantul oltenilor a intrat în careu și a fost faultat de fundașul lui FC Botoșani.

Arbitrul Marcel Bîrsan a dictat lovitură de pedeapsă, dar a considerat că Florescu a încercat să joace mingea și i-a dat acestuia doar cartonaș galben, deși Ivan era în poziție iminentă de a marca.

Penalty refuzat pentru Botoșani contra Craiovei

În minutul 9, deși era poziționat excelent, Bîrsan le-a refuzat un penalty moldovenilor. Holzmann a fost lovit de Cîmpanu după un duel în careu, dar arbitru a lăsat jocul să continue, deși reluările au arătat că se impunea lovitură de la 11 metri, după un contact la nivelul genunchilor.

Marcel Bîrsan, talisman pentru Craiova

În Liga 1, cu el la centru, oltenii au câștigat 15 partide, 9 acasă și 6 în deplasare, din 2015 încoace. Alte patru, două acasă, două „afară”, le-au încheiat remiză, iar la eșecuri apar 5 meciuri, 3 acasă, două în deplasare. În 2020-2021, bucureșteanul i-a fluierat cu Hermannstadt, 1-0 în deplasare, și acasă, cu Viitorul (1-1). Și în Cupa României, până acum, Bârsan i-a purtat noroc Craiovei. A pierdut la Botoșani, în returul semifinalelor 2017-2018, scor 1-2, dar s-a calificat în finala cu Hermannstadt, condusă de el și câștigată de juveți, fără emoții, cu 2-0

5 greșeli gravea comis Bîrsan în acest sezon. Ultima, la recentul Dinamo - Gaz Metan (2-1), când le-a acordat „câinilor” al doilea gol, deși fusese fault la portar

 VIDEO Cum putea ajunge Radu Drăgușin la Craiova!

>

Citește mai multe știri despre CSU Craiova:        

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.