Liga 1

OFICIAL Kyle Lafferty a semnat! Unde a ajuns fotbalistul care a negociat cu Sepsi

Kyle Lafferty / Sursă foto: Twitter Kilmarnock FC

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 februarie 2021

Kyle Lafferty (33 de ani) a fost curtat de Sepsi Sfântu Gheorghe, dar a ales o altă destinație. Nord-irlandezul s-a transferat în Scoția, la Kilmarnock.

Liber de contract, fotbalistul care s-a consacrat în Anglia și Italia a rămas aproape de casă. A semnat cu Kilmarnock, locul 10 în campionatul din Scoția, acolo unde ar putea debuta chiar mâine, în meciul pe care noua sa echipă îl va disputa contra lui Rangers, formația lui Ianis Hagi.

Kyle Lafferty: „Mi s-a părut un proiect ambițios la Sepsi”

Kyle Lafferty a recunoscut că a negociat cu Sepsi și a vorbit în termeni laudativi despre proiectul echipei din Sfântu Gheorghe.

„Am discutat cu cei de acolo despre proiect. Despre nivelul la care este acum clubul, despre ce investiţii vor să facă şi unde vor să îl ducă. Îţi spun sincer că mi s-a părut un proiect ambiţios, foarte interesant. Am avut o ofertă şi din altă parte din Liga 1, dar cei de la Sepsi au fost mai decişi, mi-au propus ceva concret. Nu a fost să fie.[...] Nu vreau să dezvălui numele celuilalt club, din respect pentru cei de acolo. Dacă ar fi fost o ofertă concretă, discutam fără probleme. Negocierile cu Sepsi pot spune că sunt închise definitiv. Nu cred că vor reveni cu o propunere mai bună. Poate că o să vin în România, când se va putea, măcar ca turist”, a spus Lafferty, conform ProSport.

Kyle Lafferty, 201 de meciuri în Anglia și Italia

Nord-irlandezul fost legitimat la cinci echipe din Anglia: Birmingham City, Burnley, Darlington, Sunderland și Norwich City. În Italia, a jucat doar în Serie B, la Palermo și Reggina, unde și-a reziliat contractul pentru că a avut neînțelegeri cu oficialii echipei. Alături de Palermo, a terminat pe primul loc în Serie B, în sezonul 2013/14. 

A prins 201 partide în campionatele din Anglia și Italia. Cel mai bine s-a simțit însă în Scoția, la Rangers, unde a evoluat în 5 sezoane, între 2008 și 2012 și în 2018/2019, bifând 43 de goluri în 162 de meciuri.

1 mecia prins Laffery în Premier League, pentru Norwich, în sezonul 2015/2016

12 goluriîn 36 de partide a marcat Kyle Lafferty pentru Palermo

Lafferty, printre cei mai buni marcatori ai Irlandei de Nord

Pentru selecționata Irlandei de Nord, Kyle Lafferty a înscris 20 de goluri și se situează pe locul 2 în topul marcatorilor „all time”, la 16 reușite de prima poziție, ocupată de David Healy, retras în 2013. Atacantul a fost în lotul naționalei la EURO 2016, singurul turneu final la care a participat Irlanda de Nord în ultimii 35 de ani.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.