Liga Campionilor

FOTO+VIDEO » Barcelona - PSG 1-4 » Mbappe s-a distrat cu Barca lui Messi! Catalanii, umiliți pe „Camp Nou”

+25 Foto
PSG a zdrobit-o pe Barcelona, scor 4-1, în manșa tur a „optimilor” din Champions League! Kylian Mbappe, cu o „triplă”, a fost omul meciului.

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 16 februarie 2021

PSG a zdrobit-o pe Barcelona, scor 4-1, în manșa tur a „optimilor” din Champions League! Kylian Mbappe, cu o „triplă”, a fost omul meciului.

  • Returul de la Paris este programat miercuri, 10 martie, de la 22:00.

Cel mai tare meci din „optimi” a început pe măsură, iar ocaziile semnate de Pedri ('14) și Icardi ('19) anunțau golurile de la jumătatea primului act. 

Mai întâi, Kurzawa a comis o greșeală uriașă și l-a împiedicat pe De Jong în careu. Penalty, a decis Kuipers, aprobat și de VAR. De la 11 metri, Messi a transformat impecabil și nu i-a dat nicio șansă lui Navas ('27)! 

Avantajul gazdelor a durat puțin, căci pasa genială a lui Verratti l-a adus pe Mbappe față în față cu Lenglet, la 10 metri de poarta lui Ter Stegen. Duelul campionilor mondiali en-titre a fost tranșat de starul parizienilor, care l-a executat ulterior pe goalkeeperul german cu stângul, la scurt ('32). 

Până la pauză, Kurzawa ('35) și Icardi ('45) i-au dat mari emoții lui Koeman, înmărmurit pe bancă. Reluări inexacte totuși, iar tabela indica 1-1 la finalul primei reprize. 

Barcelona - PSG 1-4 » Mbappe, recital în Catalunya

Parisul a dominat categoric și prologul actului secund. Numai mâna salvatoare a lui Ter Stegen l-a împiedicat pe Kean ('50) să-și aducă echipa în avantaj la capătul unei acțiuni colective de manual. Barca n-a avut replică, iar Mbappe a realizat „dubla” din centrarea trimisă de Florenzi și deviată de Pique ('65). 

Moise Kean, redutabil în Catalunya, a pus și el umărul la seara dezastruoasă a formației blaugrana. Italianul a profitat de o lipsă de marcaj inexplicabilă și a punctat pentru 3-1 la faza fixă bătută de Paredes ('70). 

Barcelona a căutat în zadar să reducă diferența pe final. Tot PSG a punctat. Mbappe a finalizat un contraatac-blitz cu o execuție splendidă, spre vinclu ('85). 

Parisul e marea favorită la calificarea în „sferturi”, în vreme ce Barca suferă încă o umilință în Liga Campionilor!

Barcelona - PSG 1-4 » FINAL

Barcelona - PSG » Echipele de start

Barcelona: Ter Stegen - Dest, Pique, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Messi, Griezmann, Dembele
Rezerve: Neto, Pena - Braithwaite, Fernandes, Firpo, Mingueza, Pjanic, Puig, Trincao, Umtiti
Antrenor: Ronald Koeman

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Gueye, Paredes - Kean, Verratti, Mbappe - Icardi
Rezerve: Rico, Letellier - Rafinha, Bakker, Diallo, Draxler, Herrera, Kehrer, Michut, Danilo, Sarabia
Antrenor: Mauricio Pochettino

6 jucători care au evoluat pentru PSG și Barcelona

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.