Stranieri

Opinie Răzvan Luțac » De ce l-a mai transferat Parma pe Dennis Man? „E fix cum ți-ai lua costum pentru nunți în an de pandemie”

+9 Foto
Dennis Man a prins doar câteva minute în Verona - Parma, scor 2-1. Foto: Imago

Articol de Răzvan Luţac  —  marţi, 16 februarie 2021

Să-l bagi pe Dennis Man 5 minute în Verona - Parma, 2-1, după ce l-ai luat cu 13 milioane de euro e fix cum ți-ai lua costum pentru mers la nunți în an de pandemie.

Și-apoi îți rămâne mic, fiindcă ai făcut burtă de la prea mult stat în casă. 

Nu sunt apărătorul lui Man. Mi s-a părut cel mai șters dintre oamenii de bază la Campionatul European U-21 din 2019, unde s-au remarcat alții. Pe de altă parte, i-am admirat ultimul sezon și turul de campionat, chiar dacă sunt conștient că Liga 1 se bate la valoare cu un Matiz.

Am fost acolo când micuțul de la Arad se încurca în mânecile tricoului XXL la trialul de la Buftea, pe când avea 14 ani și nu-l recomanda decât numărul 10 de pe spate.

N-am fost surprins când a făcut pasul de la UTA în Liga 1. Nici când a început să marcheze. În contrabalanță, nu consider că e jucătorul român al anului 2020 - mi se pare că-l pedepsim mult prea tare pe Ștefan Radu fiindcă n-a mai venit la echipa națională. A avut un an OK, cu un trofeu câștigat la final de 2019, după precedentul scrutin de fotbalist al anului. Și joacă la Lazio, pe bune!

Ce m-a mirat? Că Parma a dat 13 milioane de euro pe Dennis Man acum, în iarnă, când era pe ultima sută pentru a se salva de la retrogradare. (Acum nu prea mai e)

Să fie clar, nu aș putea să îl cert pe antrenorul Parmei că nu-l bagă pe Man ori că nu-l bagă pe Mihăilă (deși Mihăilă n-a fost rău cât a jucat meciul trecut, 0-3 cu Bologna, a mai dat și un gol în Cupă, a mișcat ceva). 

Dar nu pricep altceva - excluzând aici evidentele neînțelegeri conducere - antrenor. De ce să dai 13 milioane de euro și-apoi să nu îl bagi decât în minutul 88? Da, noi suntem Matiz în Liga 1, aducem jucători de duzină din campionate inferioare și-i băgăm titulari - avem nenumărate exemple.

Dar, mă scuzați!, măcar îi aducem pe gratis! (Ceea ce nu e bine pentru ei, unii pleacă până să le învățăm numele). Însă la un club de nivelul Serie A nu se discută lucrurile astea înainte? Nu se face un plan, chiar și într-o situație grea, disperată, ca a Parmei?

În rest, echipa băieților mi se pare o combinată de plictis, dezinteres și plafonare, cu Gervinho și Cornelius, cu tot respectul pentru carierele lor OK, complet ieșiți din joc. Man o fi intrat în minutul 88, dar a lucrat o fază OK cu Mihăilă, încheiată cu un cap puțin peste dat de Zirkzee. Toți tineri, toți intrați pe final, în urma veșnicelor soluții care au dus Parma pe un binemeritat loc 19

Repet, nu am cum să cert vreun patron sau antrenor din Serie A, dar mă miră când cei la care ne raportăm ca profesioniști desăvârșiți arată ca o gașcă de amatori.

Rezumat Verona - Parma 2-1:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.