Tenis

Serena Williams a dat calculele peste cap! Cum a surprins în meciul cu Simona Halep

+34 Foto
Serena Williams// FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 16 February 2021

Serena Williams (39 de ani, 11 WTA) a eliminat-o pe Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) în sferturile de la Australian Open, scor 6-3, 6-3

Statistica meciului dintre Halep și Williams arată o transformare spectaculoasă a Serenei, remarcată și de Darren Cahill, antrenorul româncei, pe parcursul acestui turneu.

Deși la începutul meciul Simona părea favorită în schimburile mai lungi, Serena a dat peste cap calculele hârtiei și a dominat-o pe Halep la acest capitol.

Americanca a controlat clar schimburile lungi, de peste 9 lovituri, câștigând 14 dintre ele, spre deosebire de cele 6 ale Simonei. De partea cealaltă, la schimburile mai scurte, între 5 și 8 lovituri, scorul a fost egal, 16 la 16.

Simona Halep: „Serena Wiliams se mișcă mai bine”

După meci, la conferința de presă, Simona a vorbit și ea despre deplasarea în teren a Serenei Williams și a lăudat-o pe campioana din SUA.

„Serena se mișcă mai bine și lovește puternic. Simt că este într-o formă bună, are un joc foarte bun. Am simțit că se mișcă foarte bine.  A alergat mult și a fost mereu lângă minge. 

Loviturile ei sunt foarte puternice, deci trebuie să fii puternică pe picioare și să o miști, să deschizi terenul. Faptul că se mișcă mai bine este un lucru bun pentru ea. Îi este mai ușor să lovească mingea și mai greu pentru adversare să închidă punctul”, a adăugat Halep.

Citește mai multe știri de la Australian Open: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.