Rusul Aslan Karatsev (27 de ani, 114 ATP) l-a învins pe Grigor Dimitrov (29 de ani, 21 WTA), scor 2-6, 6-4, 6-1, 6-2, și s-a calificat în semifinalele Australian Open. Alex Corretja (46 de ani) crede că performanța lui poate servi drept exemplu pentru ATP.
- Pentru un loc in finala Australian Open 2021, Karatsev se va duela cu liderul mondial Novak Djokovic.
Karatsev nu s-a remarcat cu nimic până la Australian Open 2021. Strânsese puțin peste 600.000 de dolari din tenis. Pentru calificarea în semifinale, rusul va încasa un cec în valoare de 659.000 de dolari și va urca cel puțin 72 de poziții în clasamentul mondial, până pe locul 42. Asta dacă nu reușește încă un miracol, în semifinala cu liderul Novak Djokovic. Alex Corretja, expert Eurosport, a remarcat mai multe aspecte în performanța lui Aslan.
Aslan Karatsev, revelația de la Australian Open 2021
„Cred că acest parcurs a fost unul dintre cele mai surprinzătoare din ultimii ani. Știm că este una din poveștile care mai apar din când în când, în special la Melbourne, unde am văzut de-a lungul timpului surprize din partea jucătorilor. Parcursul său le va da speranțe multor jucători care se află în același punct al carierei și care cred că nu li s-ar putea întâmpla asta. Să facă suficienți bani din tenis ar fi aproape un miracol pentru ei.
În același timp ne arată că nivelul în tenis este destul de apropiat. Poți fi numărul 160-170 în lume dar să fii mai aproape de top 20-30 decât crezi. Este un moment benefic pentru jucătorii care joacă turnee Challenger sau mai mici”, a declarat Alex Corretja pentru Eurosport.
Alex Corretja cere schimbări din partea ATP
„Ar trebui să servească drept o atenționare că la nivele mai joase, ATP ar trebui să ajute jucătorii mai mult, fiindcă ei sunt foarte valoroși. Dacă ești pe locul 160, 180 sau 220 în lume, ești un jucător foarte bun, dar premiile sunt foarte mici, iar turneele ATP sunt greu de pătruns. Cred că ATP trebuie să creeze un sistem prin care să ajute acest tip de jucător”, a mai remarcat expertul Eurosport.
Mai vedem și că dacă ai trecut de calificări și ai timp să te recuperezi și să te odihnești, ajungi să câștigi încredere și să-ți intri în ritm la început de an, când nu mulți jucători au meciuri în picioare. Devii încrezător și nu mai ții cont de ce adversar ai. Ajungi la turneu și deodată ești în semifinale. Este fantastic să vedem astfel de povești.
- Alex Corretja, expert Eurosport
{{text}}