Liga 1

VIDEO EXCLUSIV A recunoscut în direct: „Cei de la FCSB mi-au dat bani la negru la transfer! I-am împărțit între mai mulți”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 17 februarie 2021

Adrian Niță (18 ani pe 8 martie) este noua speranță de la FCSB și fotbalistul din Liga 1 cu cea mai mare clauză de reziliere, 150 de milioane de euro, dar clubul roș-albastru e acuzat că nu a dat banii pe atacant!

În direct la GSP LIVE, Ionel Dănciulescu a povestit luni dimineață că antrenorul său de la copii și juniori, Ion Pârvulescu, este supărat pe clubul FCSB din cauza transferului lui Adrian Romeo Niță, puștiul cu clauza de reziliere record din fotbalul românesc.

Pârvulescu are 82 de ani, e antrenor la LPS Slatina și a povestit în această dimineață că el l-a descoperit pe Adrian Niță - așa cum i-a descoperit pe Dănciulescu, Claudiu Niculescu sau Ionuț Luțu - și l-a dus la FCSB în august 2017, după un trial național la Târlungeni, deși jucătorul era dorit și de alte echipe din Liga 1. Antrenorul din Slatina, care l-a pregătit pe puști timp de 6 ani, până la vârsta de 14 ani, îi acuză pe oficialii echipei roș-albastre că nu au plătit nici după 3 ani și jumătate indemnizația de formare a lui Niță, de 30.000 de lei. 

În plus, Pârvulescu a recunoscut că a primit o sumă de la FCSB, de 3.000 de lei, „la negru”, după cum spune el, pe care a împărțit-o cu mai multe persoane de la LPS.

VIDEO FCSB acuzată la GSP LIVE: „Mi-a dat bani la negru pentru Niță”

>

Nu sunt neapărat supărat, dar mi se părea normal ca Steaua, prin urmările regulamentelor sau din punct de vedere moral, să dea banii. Era firesc ca Steaua să plătească această clauză de reziliere, de cam 30.000 de lei, Nu mie, ci către LPS Slatina. Liceul merită banii aceștia din punct de vedere regulamentar, dar de doi ani nu vin. 

Am discutat cu Luțu, pe care eu l-am crescut la Slatina și care acum e șoferul lui Becali, și cu Vali Argăseală. Ei mi l-au cerut pe jucător. Am fost la baza de la Berceni și am văzut ce condiții sunt. Am zis că-l duc la Steaua, deși îl mai doreau Viitorul, Craiova sau Dinamo.

Ion Pârvulescu // foto: gazetanoua.ro

Acolo mi s-a oferit o sumă modestă, modestă. Chipurile mi s-au dat mie cam 3.000 de lei, la negru, negru, negru... Dar acei bani s-au împărțit între mai mulți, cu directorul, cu șeful, cu... Probabil au zis «Bă, vine țăranul ăsta de la Slatina...».

Corect era ca Steaua să dea banii, mai ales că Niță are clauză de 150 de milioane de euro. Am făcut o foaie și o să mă duc la directorul de la LPS Slatina să îi cer să facem o hârtie oficială către FRF, a spus Ion Pârvulescu la GSP LIVE.

Adrian Niță

Niță e cel mai scump fotbalist din Liga 1: are o clauză de 150 de milioane de euro

Contractul lui Adrian cu FCSB conține un salariu mic, cel mai mic din Liga 1, numai 2.500 de lei lunar, dar clauza de reziliere este imensă: 150 de milioane de euro! Octavian Popescu poate pleca în schimbul a 100 de milioane de euro. Niță e cel mai scump jucător din lot, după valoarea clauzei de reziliere. 

VIDEO Ionel Dănciulescu explică criza de la FCSB

>

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.