Handbal

Dunărea Brăila, victorie dramatică în ultima secundă! Minaur Baia Mare a făcut scor cu Craiova

Bucuria brăilencelor de după meci FOTO Dan Potor

Articol de Marian Ursescu  —  Wednesday, 17 February 2021

Alina Czeczi a dus toate punctele pentru Dunăre Brăila, înscriind din extrema stânga în ultima secundă, scor 29-28. Măgura Cisnădie pierde al treilea joc consecutiv.

Meci cu scântei, la Sf. Gheorghe, în etapa a 10-a a Ligii Naționale feminine. Dunărea Brăila venea după patru înfrângeri consecurive, iar Cisnădie după două. A ieșit un meci extrem de încins, cu mari ambiții și multă determinare. Brăila a condus la pauză cu 15-12, profitând de cele 7 ratări în situație de unu la unu ale sibiencelor, portarul Elena Șerban fiind iar în zi de grație. În partea a doua însă, Cisnădie nu a mai greșit atât de mult, a combinat în viteză, a egalat și chiar a preluat conducerea. Finalul a fost extrem de palpitant. 26-25 Cisnădie, 27-26 apoi Brăila, 28-27 Cisnădie. Brazilianca Araujo a egalat când mai era un minut de joc.

La 59.19, Alexandru Weber a cerut time-out, dar echipa sa nu a reușit să arunce la poartă. Ca într-un joc de șah, și croatul Neven Hrupec a cerut timp de odihnă. Mai erau doar 8 secunde. Sibiencele se așteptau la o aruncare la unul dintre interi, Kanaval sau Dmitrovici, dar mingea s-a dus pe extrema stânga și Alina Czeczi a marcat un gol de trei puncte. A fost sufocată imediat de colege într-o bucurie generală. Victorie de moral pentru Dunărea care în week-end trebuie să câștige și cu Kuban Krasnodar, la Brăila, în EHF European League, pentru a se califica în ”sferturi”.

Minaur în mare viteză

Cealaltă echipă românească din EHF European League, Minaur Baia Mare a făcut scor cu SCM Craiova. Echipa lui Costică Buceschi a învins cu 30-22 și și-a consolidat poziția a doua în clasament. Kovacevici cu 8 goluri, a fost din nou cea mai bună marcatoare, dar cele mai bune jucătoare ale Minaurului au fost cele două portărițe, Filippa Idehn și Cristina Enache. Într-un alt meci din etapa a 10-a, Rapid a trecut de Dacia Mioveni cu 24-20, dar nu fără ceva emoții. După ce au condus la 7 lungimi distanță, rapidistele și-au văzut adversarele venind la un singur gol distanță în repriza a doua.

Celelalte partide ale etapei a 10-a se dispută joi, tot la Sf. Gheorghe după următorul program: 

  • 10:30 Activ Ploiești - CSM Galați
  • 13:15 CSU Cluj - Gloria Bistrița
  • 16:00 Gloria Buzău - HC Zalău (TVR1)
  • 18:30 SCM Rm. Vâlcea-HC Zalău (TVR1).

Clasament 1. CSM București 27p, 2. Minaur 25p, 3. Vâlcea 21p, 4. Cisnădie 16p, 5. Buzău 16p

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.