Liga 1

FRF pregătește o schimbare majoră de regulament: „Am vorbit cu Burleanu, Federația a luat act!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 17 februarie 2021

FRF își dorește să modifice regula U21 în Liga 1. Mai exact, al doilea jucător eligibil pentru naționala de tineret ar urma să stea în teren cel puțin 45 de minute!

Anunțul a fost făcut de Paul Răducan, managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu”, care susține că a dialogat cu șeful Federației, Răzvan Burleanu.

Burleanu vrea să schimbe regula U21 în Liga 1

„Am avut discuţii cu reprezentanţi FRF, inclusiv cu preşedintele Răzvan Burleanu. Au fost peste 40 de preşedinţi de cluburi de juniori. S-au prezentat reuşitele şi nereuşitele. Unul dintre principalele obiective a fost cel cu al doilea jucător U21, să joace cel puţin 45 de minute!

Am zis ori să rămână doar unul, ori ca al doilea să joace cel puţin 45 de minute. Chiar dacă jucătorul este conştient înainte de meci ca va juca puţin, el va suferi. Noi am subliniat acest lucru la nivelul şedinţei, iar ei au luat act. Răzvan Burleanu a spus că speră să rezolve acest aspect cu al doilea jucător, adică el să fie cel puţin 45 de minute pe teren", a declarat Răducan la Oltenia TV, citat de Telekom Sport.

Cel mai probabil, modificarea ar urma să fie aplicată începând cu sezonul următor.

Ce presupune acum regula U21 în Liga 1

La nivelul primei ligi, regula impusă de FRF presupune ca echipele să înceapă meciurile cu doi jucători eligibili pentru naționala de tineret U21, doar unul fiind necesar să fie pe teren pe tot parcursul partidei. Astfel, regula poate driblată cu o schimbare efectuată chiar în primele secunde ale unei partide, practică obișnuită în L1!

Adrian Mutu, atac la antrenorii din Liga 1: „E penibil să scoți un jucător U21 în minutul 1”

>

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.