Tenis

Naomi Osaka a eliminat-o fără emoții pe Serena Williams și e în finala Australian Open: „Important e să mă distrez pe teren”

+10 Foto
Naomi Osaka este considerată marea favorită la Australian Open

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 18 februarie 2021

Japoneza Naomi Osaka, 23 de ani și loc 3 WTA, nu i-a lăsat nicio șansă americancei Serena Williams, 39 de ani și loc 11 WTA, și s-a calificat în finala de la Australian Open, scor 6-3, 6-4. 

  • Naomi Osaka este considerată marea favorită la trofeul de la Antipozi;
  • Jucătoarea niponă este campioană en-titre la US Open și are deja 3 trofee de Grand Slam în palmares: Australian Open 2019 + US Open 2018, 2020;
  • În finală, Osaka o va înfrunta pe Jennifer Brady (25 de ani și loc 24 WTA), care a trecut de Karolina Muchova, scor 6-4, 3-6, 6-4. 

Naomi Osaka a trecut în finala Australian Open în 75 de minute

După un start cu emoții pe Rod Laver Arena, acolo unde au luat loc spectatori după o săptămână de carantină la Melbourne, Naomi Osaka s-a năpustit asupra Serenei Williams.

„Am lovit o mulțime de erori neforțate în primele gameuri și am fost foarte emoționată și speriată la început", a spus Osaka. „Apoi am intrat ușor în partidă. Pentru mine, cel mai important lucru este să mă distrez și este prima zi cu spectatori de ceva vreme”, a explicat jucătoarea de 23 de ani la finalul meciului, conform Guardian. 

De celaltă parte, Serena Williams ratează șansa de a juca cu trofeul de la Antipozi, pe care l-a cucerit de 7 ori în carieră, pe masă. Ar fi fost al 24 Grand Slam din carieră, performanță cu care ar fi egalat recordul all-time, deținut de australianca Margaret Court.

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.