Liga 1

„Câini șchiopi”! 6 ore negre pentru Dinamo + ultima veste l-a lovit în plin pe Gane!

Dinamo are 10 etape din 23 jucate până acum fără gol marcat!

Articol de Eduard Apostol, Liviu Manolache  —  Friday, 19 February 2021

Dinamo are 10 etape din 23 jucate până acum fără gol marcat!

Accidentarea pe termen lung a lui Nemec, out cel puțin o lună, din cauza unei microleziuni fibrilare la piciorul drept, dă insomnii staff-ului tehnic. Slovacul de 35 de ani nu se întrecea în goluri, dar era principalul om în ofensiva „câinilor". 

Clubul care a dat atacanți ce au câștigat Gheata de Aur, care are cei mai mulți puncheri (19 la număr), all-time, în prima divizie, are o ofensivă ce dă fiori prin ineficacitatea sa. Dinamo a acumulat 351 de minute fără gol marcat în Liga 1, ultima reușită fiind a lui Sorescu, din penalty, cu UTA.

Atac șchiop la Dinamo

În rest, a adunat ultimele trei etape fără a perfora porțile adverse: 0-1 cu FCSB, 0-1 la Craiova și 0-0 cu Sepsi. În 23 de etape, roș-albii conduc într-un clasament negativ: sunt echipa cu cele mai multe meciuri fără gol înscris în prima divizie, 10 la număr! Iar din acestea 10, doar într-o partidă a reușit să obțină o remiză.

„Câinii" au printre cele mai slabe atacuri din Liga 1, cu golaveraj negativ. Doar Clinceni, Hermannstadt, UTA și Chindia au ofensive mai slabe. Patru atacanți are Gane în lot: Magaye (3 goluri/15 etape), Măgureanu (0/9), Borcea (0/9), Mihaiu (0/9). Blejdea (0/2) și Moldoveanu (0/4) sunt accidentați, vor mai lipsi o perioadă.

Morsay a fost recomandat ca extremă stângă și al doilea vârf, atunci când a fost adus împrumut de la Chievo, s-a afirmat doar cu lufturi până acum. 

Un detaliu care spune totul despre situația lui Dinamo în atac. Golgeterul din Liga 1 al actualei stagiuni este Borja Valle - 5 goluri în 9 etape -, care a părăsit Dinamo de la finele lunii noiembrie! Puncherul la zi din campionat este Deian Sorescu, cu 4 reușite în 22 de runde, dintre care 3 din penalty.

5 meciurifără gol primit au strâns "câinii" în 23 de etape

Laurențiu Lică, exasperat de transferurile lui Dinamo: „Cine a adus gloabele astea?”

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.