Liga 1

EXCLUSIV Claudiu Niculescu, probleme în trafic: „Merg pe stradă, stau la semafor și se opresc steliști și fcsbiști și mă înjură!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 20 February 2021

Claudiu Niculescu (44 de ani) antrenorul celor de la Chiajna, fost atacant al lui Dinamo, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Claudiu Niculescu a fost difuzată în ianuarie 2021

Claudiu Niculescu a vorbit despre perioada scurtă petrecută în străinătate, cum a fost la un pas să semneze cu Rapid după ce-a stat o săptămână în cantonamentul echipei, dar și care sunt problemele cu care se confruntă și astăzi, atunci când se întâlnește pe stradă cu suporterii celor de la FCSB și CSA.

- Claudiu, legat de cariera ta, nu prea ai rupt gura târgului prin străinătate.
- La Genoa am prins jumătate de an bun, dar imediat după Revelion, în prima etapă a returului am suferit o accidentare gravă la gleznă, două ligamente rupte și tendonul fisurat. Am stat șase luni de zile. Apoi au fost probleme financiare, au fost chiar la un pas de faliment. M-am întors la Dinamo pentru că nu puteau să plătească suma mea de transfer.

- Atunci ai fost la un pas de Rapid?
- Da, da. Am fost și o săptămână în cantonament, cu nea Mircea antrenor. A vrut să mă ia Rapid împrumut de la Genoa. Am stat o săptămână la Pro Rapid, dar domnul Badea și domnul Borcea mă sunau zilnic să mă întorc la Dinamo.

>

- Regreți că n-ai jucat și pentru Rapid?
- Având în vedere performanțele mele ulterioare episodului Rapid, nu am regretat. Dar, sincer, tot timpul mi-a plăcut Rapid și atmosfera senzațională de acolo. Am trecut pe lângă stadion de curând și cu siguranță va fi ceva spectaculos. Mi-aș dori ca Rapid să reintre în prima ligă. Fotbalul românesc are nevoie de echipele de tradiție. Rapid, U Cluj, Petrolul... Altfel ar fi fotbalul cu aceste echipe de tradiție.

- Dar dacă te sună Gigi să te duci antrenor?
- N-aș putea. Aș avea o problemă și cu suporterii FCSB-ului. Și-acum, după atâția ani, la 8-9 ani de când am renunțat la fotbal și vreo 10-11 ani de când nu mai joc în Derby, în Steaua-Dinamo, încă merg pe stradă, stau la semafor și se opresc steliști, fcsbiști și mă înjură. Deci nu cred că aș avea o viață ușoară!

- Cum n-a avut Danciu când s-a întors la Dinamo!
- A suferit foarte mult în 2001, când s-a întors după perioada petrecută la Steaua. Eu știu fiindcă eram acolo. A suferit enorm. A durat trei, patru, cinci luni de zile până a trecut. A fost și o întâlnire a suporterilor, dar i-a fost foarte greu. Era la pământ Danciu! Se vedea pe fața lui. Nici la antrenamente... Era foarte, foarte afectat. Era înjurat peste tot. Atunci a fost și-o discuție la Săftica cu liderii de galerie și cu conducerea clubului. I-au dat câteva etape și ușor, ușor a dat goluri.

7 goluria marcat Niculescu în campionat în poarta rivalei roș-albastre, dintre care 3 în tricoul „alb-roşilor”. Pe lângă aceste reuşite, „Clau-gol” a mai înscris în „Derby de România” de două ori în Cupă şi de alte două ori în Supercupă

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.