Handbal

CSM București, eliminată din EHF European Cup » Minaur Baia Mare merge mai departe

Băieții de la Minaur la time-out FOTO CS Minaur

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 21 februarie 2021

CSM București a învins-o acasă cu 28-23 pe AEK Atena, dar a cedat în deplasare cu 23-29. Grecii au dat golul calificării în ultimele secunde

Minaur Baia Mare s-a calificat în "sferturile" EHF European Cup, a treia competiție europeană, după ce a trecut printr-o dublă victorie de echipa ucraineană Donbas Mariupol: 24-23 și 34-26. Adversarii au acceptat să joace ambele partide în România. Maramureșenii s-au impus destul de greu în primul meci, dar în partida a doua echipa antrenată de Adrian Petrea s-a impus clar, nemailăsând speranțe adversarilor.

În schimb, CSM București a ratat calificarea. Echipa pregătită de Eliodor Voica câștigase acum o săptămână, la București, cu 28-23. Jocul din Grecia a fost unul foarte tenisonat. AEK recuperase cele 5 goluri până la pauză 14-9. Pe final, elenii au condus cu 28-22, cu un minut și jumătate înainte de final. Brazilianul Nantes Campos, MVP-ul partidei cu 12 reușite, a marcat însă pentru 28-23, exact scorul din tur. Grecul Christodoulos Mylonas nu a fost însă de acord și a mai punctat o dată când mai erau 18 secunde de joc. CSM nu a mai reușit nimic în secundele rămase și părăsește astfel competiția.

Minaur își va afla pe 23 februarie, la tragerea la sorți, viitorul adversar. S-au mai calificat în "sferturi": Anorthosis Famagusta (Cipru), Gorenje Velenje (Slovenia), Robe Zubri (Cehia), Neva Sankt Petersburg (Rusia), Polva Serviti (Estonia), AEK Atena (Grecia) și Ystads (Suedia).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.